Mountainbiken tijdens weekeinde Keunefeesten

0

HOLTEN – Wielervereniging Holten houdt zondag 15 september wederom de Holterberg Herfstveldrit.

Voor het eerst valt dit grote fietsevenement, waaraan jaarlijks zo’n 1200 fietsers deelnemen, samen met de Keunefeesten. Wellicht is de zondagmorgen een goed moment om even alle drankjes van de voorgaande dagen te verbranden en ’s middags weer fit op het feestterrein te verschijnen. Dankzij de medewerking van verschillende landeigenaren is het mogelijk gemaakt om voor deze veldtoertocht een mooie route met veel klimwerk over o.a. de Holterberg uit te stippelen.

De route voert door unieke gebieden van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug over bospaden die normaliter zijn afgesloten voor terreinfietsers. Er zal soms flink geklommen moeten worden op de heuvels die het landijs in één van de ijstijden hier hebben achtergelaten. Verder voert de route langs heidevelden en zijn er uitdagende afdalingen in het parcours opgenomen.

De route verschilt grotendeels van de Beemd- en Bergtoer die jaarlijks op de eerste zondag van het nieuwe jaar door de Wielervereniging Holten wordt georganiseerd.

Voor de ervaren fietser is er een zware route van 50 kilometer uitgezet. Daarnaast kan er een afstand van 35 kilometer worden gefietst, waarbij men minder heuvels voor de wielen krijgt maar waarbij de route nog voldoende uitdagingen biedt. Deze route is bij uitstek geschikt voor de beginnende fietser. Onderweg is er een gezamenlijke verzorgingspost waar wordt gezorgd voor drinken en de inwendige mens.

De laatste jaren nemen er altijd rond de 1200 fietsers deel aan dit evenement en de organisatie houdt dit jaar rekening met een zelfde aantal. Ook fietsers die geen lid zijn van een fietsvereniging, kunnen aan deze tocht deelnemen. Alle routes kunnen in eigen tempo worden afgelegd en zijn met pijlen en linten aangegeven. Zo’n 50 vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, zijn ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Start- en eindpunt van deze Holterberg-Herfstveldrit is zoals gebruikelijk sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg 22 in Holten. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 8.30 en 10.00 uur. Kleedruimtes zijn aanwezig en na afloop is er gelegenheid tot douchen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om de fiets na afloop af te spuiten. Onderweg zullen er veel foto’s van de deelnemers worden gemaakt die hierna gratis zijn te downloaden. Ook wordt het evenement op film vastgelegd die later op YouTube is te bekijken.

De deelnamekosten bedragen 5 euro, maar fietsers die in het bezit zijn van de NTFU- of KNWU pasje krijgen een euro korting. Deelnemers met zo’n pasje kunnen ook inschrijven d.m.v. de snelle methode Scan & Go. Voor verdere informatie kan men bellen met Jan Scheperman (0548-361809 of 06-47396159) of kijken op de Facebook-pagina van de Wielervereniging Holten https://www.facebook.com/WVHolten of op de website http://www.wvholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.