voor Holten, door Holten

Jaarlijkse Griepvaccinatie Holten

0

Griep is voor jongere, gezonde mensen een vervelende maar onschuldige ziekte. Voor andere mensen kan griep wel ernstige gevolgen hebben. Wist u dat elke winter in Nederland gemiddeld 20.000 mensen in het ziekhuis worden opgenomen en 2.000 mensen overlijden als gevolg van griep?

Dit zijn meestal 60-plussers of mensen met een verminderde afweer, diabetes of een hart- long- of nierziekte. Voor hen is een jaarlijkse griepprik dus extra belangrijk. De griepprik wordt alleen voor deze mensen aanbevolen en gratis gegeven.

De mensen die in aanmerking komen voor een gratis griepprik hebben reeds automatisch een uitnodiging thuis gestuurd gekregen. Hierop staat ook de tijd vermeld wanneer deze mensen in de gymzaal worden verwacht. Er wordt gevaccineerd op maandagavond oktober tussen 18.00 en 20.30 uur in de gymzaal aan de Vrijheidslaan, achter de groepspraktijk van de huisartsen. 

Mensen die niet in aanmerking komen voor een gratis griepprik kunnen, indien zij toch een griepprik willen ontvangen, een recept afhalen bij de groepspraktijk. Met dit recept kunnen deze mensen ook terecht op de vaccinatiemiddag op 11 oktober. Naderhand ontvangen deze mensen een nota.
Grote inspanning: kom naar de sporthal

Het vaccineren van een grote groep mensen, die in aanmerking komen voor deze griepvaccinatie, is een grote inspanning. Om de werkdruk van de griepvaccinatie in de dagelijkse praktijk zoveel mogelijk te verminderen wordt u dringend gevraagd om op de bovengenoemde vaccinatiedag naar de sporthal te komen.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link