Henk van der Pluijm Keuneschutter 2018

Zaterdag 8 september werd voor de 8e maal het Keuneschiettoernooi gehouden tijdens de jaarlijkse Keunefeesten in Holten. Onder een stralende zon werd de wedstrijd goed bezocht.  64 Deelnemers streden om de titel Keuneschutter 2018.

Ook dit jaar is door hout kunstenaar Remco Rensen een mooi eikenhouten keun gemaakt.
Vorig jaar waren er 356 schoten nodig, dit jaar viel na 313 schoten het genadeschot.  Vooral de poten waren weer extra moeilijk doordat de kleine steunplankjes lang bleven hangen. De knalkeun commissie nam uiteindelijk maar een besluit dat de poten eraf waren, anders werd het wel heel moeilijk voor de schutters.

Waar voorgaande jaren de kraan altijd werd gesponsord door loonbedrijf de PAP, is AGL bereid gevonden om de kraan te leveren met daaraan de verplichte kogelvanger van de buurtvereniging de Beuseberg. Afgelopen jaar werd Jolanda Paalman de gelukkige winnares. Zij mocht dan ook het openingsschot lossen.

Het werd weer een spannende strijd. Vooral toen op het laatst het aangeschoten keun nog maar nauwelijks aan de kogelvanger bleef hangen en er veel keunefeestgangers een kijkje kwamen nemen.

Henk van der Pluijm is de gelukkige winnaar en mag zich een jaar Keuneschutter noemen.

Ook de volgende schutters waren trefzeker:
Ad Oolbekkink (staart)
Dinie Reinaardus (achterpoot)
Henk Pekkeriet (kop)
Jeroen Schorfhaar (voorpoot)

2 Reacties
  1. Herman Vincent zegt

    Gefeliciteerd Henk

  2. Arend-Jan Bronsvoort zegt

    Gerrie Overmeen uitgereikt door DJ Dick

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer