Esmee naar Europees Parlement voor jongeren

0

HOLTEN – Esmee Houbiers, leerlingen 5 vwo van De Waerdenborch Holten, is één van de vijftien jongeren die Nederland gaan vertegenwoordigen in het Model European Parliament (MEP). 

Het MEP is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren.

Tijdens de nationale voorrondes zat Esmee in de commissie Milieubeheer, Voedselveiligheid en Volksgezondheid, waar ze samen met haar medeleerlingen een resolutie opgesteld heeft over de verbetering van de Volksgezondheid. Esmee: ‘Ik had totaal niet verwacht dat ik door zou gaan omdat Overijssel een erg goede delegatie is. En per delegatie gaat maar één persoon naar de internationale conferentie. Ik ben dus heel blij dat ik door ga!’ Van de vijftien Nederlandse leerlingen gaan er tien, waaronder Esmee, van 30 november tot 7 december naar Vilnius (Litouwen).

De andere vijf gaan naar het MEP in Wenen volgens voorjaar. Voor Esmee is het nu belangrijk om zich goed voor te bereiden. ‘Ik moet nog afwachten welk vraagstuk ik krijg en dan ga ik me inlezen op het onderwerp. Ook ga ik nog op mijn Engels oefenen. Waarschijnlijk gaan we met de Nederlandse delegatie ook nog een voorbereidingsbijeenkomst houden.’ Het MEP is bedoeld om jongeren uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs ervaring op te laten doen in het bedenken van grensoverschrijdende problemen in de Europese Unie. Esmee hoopt in ieder geval een leuke en leerzame week te hebben in Vilnius en veel nieuwe mensen te leren kennen. En over haar politieke ambities zegt ze: ‘Voor MEP had ik nog geen politieke ambities, nu ben ik er wel achter gekomen dat het heel erg leuk is, maar ook wel erg ingewikkeld af en toe. Dus ik weet niet of ik later de politiek in ga maar het is zeker een optie!’

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.