Wielervereniging Holten start wegseizoen

Holten – De Wielervereniging Holten opent op zondag 4 maart het wegseizoen met de organisatie van de Omloop van Holten. Het veldritseizoen zit erop en deze eerste korte toertocht op de weg over een lengte van ruim 50 kilometer vormt een uitstekende gelegenheid  om weer te wennen aan de racefiets.

Nadat men de zuidflank van de Holterberg heeft beklommen, voert de fietsroute over rustige weggetjes in de glooiende omgeving tussen Holten, Rijssen en Markelo. Hier vindt men diverse klimmetjes en veel “vals plat”, zodat het sportieve element ook in het begin van het wegseizoen niet ontbreekt. De klimmetjes zijn weliswaar niet zulke stevige kuitenbijters, maar aan het begin van het wegseizoen kunnen ook dergelijke obstakels nog moeite genoeg kosten. De mogelijk nog wat stramme spieren kunnen onderweg even tot rust komen bij café de Pot in Markelo, dit is ongeveer halverwege de route.

Start- en eindpunt van de Omloop van Holten is zoals gebruikelijk sporthal ‘t Mossink aan de Keizersweg in Holten. Hier kan men na afloop ook gebruik maken van de douche- en kleedgelegenheid. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 uur en 10.00 uur.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met J. Scheperman (0548 – 361809)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.