voor Holten, door Holten

Spannende wedstrijd verwacht bij International Triathlon Holten

2

Op en rond de Holterberg mag zaterdag een spannende strijd worden verwacht bij de 22e editie van de Triathlon Holten. Evenals vorige jaren staat, zowel bij de mannen als de vrouwen, weer een sterk internationaal deelnemersveld aan de start bij het zwemonderdeel dat weer wordt afgewerkt in de Schipbeek bij de Markelose televisietoren.

Bij de heren zijn er geen uitgesproken favorieten maar veel kanshebbers voor een podiumplaats. Kandidaten daarvoor zijn onder andere Andriy Glushenko uit de Oekraïne, de Amerikaan Doug Friman, de Brit Andrew Fargus en Ramon Ejeda uit Spanje.

De Spanjaard, samen met 3 landgenoten voor het eerst in Holten, was ooit 10e bij het WK onder de 23 en hoopt komend weekend aan te tonen dat hij ook in sterk bezette wedstrijden met de besten mee kan. Ongetwijfeld zal hij daarbij de geroutineerde Andriy Glushenko tegen komen. De Oekrainse triatleet werd vorig jaar 6e en eindigde in 2003 als 3e zelfs op het podium.
Ook Doug Friman, dit jaar al drie keer ‘kort’ geëindigd in ITU wereldbekerwedstrijden, en Andrew Fargus, vorige week nog 2e in de European Cup triathlon van Echternach (Lux), zijn zeker kandidaten voor het podium. Maar gezien het ontbreken van een duidelijk topfavoriet zullen zeer veel atleten zichzelf kansen toedichten en voor veel strijd zorgen. Hopelijk kunnen ook de Nederlandse top-triatleten zich hierin kunnen mengen. Verwacht mag worden dat good-old Dennnis Looze en de kersverse Nederlands kampioen Bas Diederen hierin een rol kunnen spelen. Outsiders zijn natuurlijk Sander Berk, altijd goed in Holten, en Raymond Lotz. Ook zij willen, evenals de plaatselijke favoriet Rob Steegink, in één van de belangrijkste triatlons in Nederland zich van hun beste kant willen laten zien. De verdere regionale inbreng komt van Guido Gosselink, al 2 keer winnaar in Holten, Jasper Reenalda, Bas ten Harkel en Bas van der Zwan allen uit Enschede. In totaal gaan om 12.50 uur meer dan 65 mannen beginnen aan de Elite wedstrijd.

Bij de dames is Evelyn Williamson een belangrijke podiumkandidate. De Nieuw Zeelandse was al 3e en 6e in voorgaande jaren en wil eigenlijk nog meer. Een weerzien is er met Wieke Hoogzaad, in het verleden meerdere malen winnares op de Holterberg, die na een jaar afwezigheid wegens zwangerschap, in Holten voor het eerst weer aan het vertrek staat van een internationale triatlon. Uit Tsjechië komt Lenka Radova die al vele top-tien klasseringen bij WB-wedstrijden op haar naam heeft en zonder pech zeker gaat voor een top-3 klassering. Een triatlete die dit zeker ook gaat proberen is de 23-jarige Birgit Berk. De Limburgse, geboren in het Zuidhollandse De Kwakel, werd twee weken geleden voor het eerst Nederlands kampioene en klopte daarbij Jenette Tolhoek-van Dalen en Danne Boterenbrood. Ook zij zullen om half één zaterdagmiddag, samen met 22 anderen, het water ingaan voor de 22e International Triathlon Holten.

2 Reacties
  1. een gast zegt

    Hebben jullie de tv- en webcambeelden bekeken? Achter de schermen is een klein clubje bezig geweest een wifinetwerk op te zetten om webcam beelden te verzamelen. Je hebt een paar hoogwerkers nodig, maar het werkt.
    Ook de TV-beelden zijn via internet te zien. Daar waren helicopters voor nodig.

  2. een gast zegt

    Hebben jullie de tv- en webcambeelden bekeken? Achter de schermen is een klein clubje bezig geweest een wifinetwerk op te zetten om webcam beelden te verzamelen. Je hebt een paar hoogwerkers nodig, maar het werkt.
    Ook de TV-beelden zijn via internet te zien. Daar waren helicopters voor nodig.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.