voor Holten, door Holten

Mbo-informatiemarkt trekt 600 leerlingen

0

HOLTEN – Bijna 600 leerlingen bezochten afgelopen week de mbo-infoavond op De Waerdenborch in Holten.

Op de informatiemarkt presenteerden zich diverse mbo-opleidingen. Daarnaast waren er de hele avond korte informatierondes van de vele opleidingen.
“We organiseren deze avond jaarlijks op onze school omdat we hiermee de drempel willen verlagen voor onze leerlingen. De school is bekend terrein voor ze en zo krijgen ze een eerste indruk van de diverse vervolgopleidingen.

De drempel om dan een Open Dag te bezoeken van een specifieke opleiding is dan een stuk lager”, alsus Hilde Nijenkamp, organisator mbo-infoavond.
Op de informatiemarkt presenteerden  zich zo’n 15 opleidingen als Landstede, Aventus, Defensie en de nieuwe Technicampus in Deventer. “De Technicampus is net gestart, dus dit is pas onze tweede beroepenmarkt. Wij krijgen veel vragen over wat de Technicampus precies is en over opleidingen,” aldus één van de standhouders. Hier konden de leerlingen vooral informatieboekjes en -folders meenemen en eventuele vragen stellen. “Daarnaast waren er van de vele opleidingen nog aparte informatierondes in de leslokalen. Leerlingen konden zich vooraf inschrijven voor drie opleidingen. In 20 minuten vertelde iemand van de opleiding over de opleiding, wat je kunt verwachten, wat je toekomstperspectieven zijn en uiteraard was er veel gelegenheid tot vragen stellen.

Bijlage: De mbo-informatiemarkt op De Waerdenborch goed bezocht

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar Suzanne van Gaale, [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.