Fietsdorp Holten: ‘Beleven doe je samen’

Rolf Halverhout – Toeristisch Manager bij Toerisme Rijssen-Holten

0

Recreatief fietsen, mountainbiken of wielrennen; Holten leent zich voor iedere fietser als ideale uitvalbasis. Met het vernieuwde netwerk van fietsknooppunten kun je als fietser nu nóg makkelijker van de mooiste routes over de Holterberg genieten. In juni 2017 is Holten omgedoopt tot Fietsdorp Holten. Het doel? Holten als Fietsdorp op de kaart zetten!

Van clinics tot arrangementen en van bijzondere routes tot fietsactiviteiten; de hele maand juni staat in het teken van fietsen. Rolf Halverhout – Toeristisch Manager bij Toerisme Rijssen-Holten – is enthousiast: “In 2016 hebben we gesprekken gevoerd met diverse ondernemers en stakeholders. Al snel bleek dat er een groot draagvlak is om Rijssen-Holten prominenter als fietsgemeente op de kaart te zetten. Enerzijds doen we dit om de toeristische sector een boost te geven. Inwoners, gebruikers en bezoekers informeren én inspireren om hun vrije tijd in Rijssen-Holten door te brengen, anderzijds. Inwoners en gebruikers zijn immers de grootste ambassadeurs van onze gemeente.”

Ondernemers betrokken bij Fietsdorp
Een maand lang staat Holten volop in de schijnwerpers als Fietsdorp. “Fietsen is voor iedereen een beleving op zich. Daarom organiseren we onder meer diverse fietsactiviteiten, zetten we leuke routes uit voor jong en oud en worden er fietsclinics georganiseerd. Het is geweldig om te zien dat ook ondernemers in de gemeente het initiatief steunen. Vrijwel iedereen draagt op een creatieve manier een steentje bij. Zo worden er ludieke acties bedacht, worden er goed gevulde fietstassen verkocht en uiteraard wordt het straatbeeld een maand lang gevuld met fietsfoto’s, fietskunstwerken en … fietsers! Op deze manier raakt iedereen geïnformeerd, geïnspireerd en verbonden. En dat is belangrijk, want beleven doe je samen!”

Rijssen-Holten Fietsstad 2018?
Dat Rijssen-Holten een fietsgemeente is, blijkt wel uit alle toeristen die jaarlijks terugkeren naar onze gemeente om de omgeving op de fiets te verkennen. Rolf: “We mogen trots zijn op onze goede infrastructuur en unieke beleving. Dat we in de race zijn voor de titel Fietsstad 2018 is dan ook een grote waardering voor alles wat we de afgelopen tijd hebben gedaan.” Maar of we er echt zijn? Nee dat nog niet. “De wereld blijft veranderen en wij bewegen mee. Dankzij de online enquête voor Fietsstad 2018 hebben we inzicht gekregen in hoe inwoners, gebruikers en bezoekers over de fietsfaciliteiten in Rijssen-Holten denken. Dit is waardevolle input, waarmee we iets kunnen én zeker gaan doen.”

Kers op de taart
“We willen onze gemeente profileren als fietsgemeente. Dankzij de goede infrastructuur en de beleving die de omgeving biedt, hebben we hiervoor een goede basis. Naast alle activiteiten die de komende tijd worden georganiseerd, denken we ook alvast vooruit. Vanuit verschillende hoeken is het idee ontstaan om een fietsbeleefcentrum in Holten te realiseren. We merken dat er bij een aantal partijen veel energie en enthousiasme is om dit centrum ook daadwerkelijk te realiseren. En dat is fantastisch! Maar we zitten niet stil tot dat beleefcentrum gerealiseerd is. Tot die tijd richten we ons op alle andere activiteiten rondom het Fietsdorp Holten.”

Rijssen-Holten WERKT!
Het realiseren van het fietsbeleefcentrum valt onder het project Rijssen-Holten WERKT! Wethouder Bert Tijhof verantwoordelijk voor Rijssen-Holten WERKT! is erg enthousiast: “Mooi om te zien dat door een intensieve samenwerking tussen verschillende partijen de energie en het enthousiasme er is om van Rijssen-Holten WERKT! ook echt ‘werk’ te maken.”

Rolf: “Vanuit Rijssen-Holten WERKT! willen we Rijssen-Holten als fietsgemeente op de kaart zetten, samen met onze ondernemers, inwoners en andere stakeholders.” Wat de belangrijkste boodschap is van Rolf? “Stap op je fiets en beleef Rijssen-Holten!”

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.