Endurance Holten

0

Holten – Op zaterdag 1 september vindt het 20 jarig jubileum van de “Endurance Holten” plaats. Endurance Holten is een wedstrijd voor paarden liefhebbers en bevat verschillende afstandsritten voor zowel de beginnende ruiter als de ervaren ruiter.

(Klasse I van 28 en 38 km, Klasse II van 45 km en 60 km, Klasse III van 82 km en als laatste voor de eerste keer in Holten, de zwaarste klasse: Klasse IV van 120 km).

Endurance rijden is een van de snelst groeiende, opwindendste en meest diervriendelijke takken van paardensport. De hoofdzaak van het endurance rijden is het zo snel mogelijk afleggen van een uitgezette route. Daarbij geldt niet alleen de snelste tijd, ook het paard moet bij de veterinaire eindcontrole in een uitstekende conditie zijn. Er wordt o.a beoordeeld op hartslag en ademhaling. Het is een van de vormen van paardensport, waar hoge prestaties door paard en ruiter worden geleverd zonder dat daarbij prijzengeld de hoofdrol speelt.

De ritten zijn uitgezet over en rondom De Sallandse Heuvelrug in zowel gemeente Rijssen-Holten en gemeente Hellendoorn. De start en finish vinden plaats in manege “ de Paltheruiters” Haarlerveldweg 1 te Haarle. 

De start van de verschillende klassen zal de gehele ochtend plaatsvinden. De eerste start (klasse IV, 120 km) is om 06.00 uur en de laatste (klasse I, 28 km) uiterlijk om 12.30 uur. Een leuke start voor toeschouwers is de massastart en deze vind plaats om 8.15 uur. 

Op de routes zijn grooming area’s te vinden. Deze zijn bestemd voor het verzorgen van de paarden. Bij de vetgates (deze is bij de manege) wordt het paard nauwlettend in de gaten gehouden door een wedstrijddierenarts. Bij de manege zijn route beschrijvingen te krijgen, waarop de grooming punten te vinden zijn, want ook dit zijn leuke plekken voor toeschouwers.

De prijzen bestaan dit jaar naast de voerprijzen van de Firma Garvo uit (Endurance-gerichte) gebruiksgoederen en zijn deels gesponsord door Ruitersport Goedhard te Westerhaar! Bij de prijsuitreiking van 17.00 uur wordt dit jaar waarschijnlijk ook een prijs uitgereikt door Wethouder ter Schure van de gemeente Rijssen-Holten.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld reglementen, route’s, en/of inschrijvingen kunt u terecht op http://www.endurance-holten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.