Boterenbrood wint Premium European Cup

0

HOLTEN – Vandaag vond in Holten het EK onder de 23 plaats. De Denekampse Rachel Klamer, die onlangs in Alanya Europees Kampioen bij de elite werd, moest haar koppositie tijdens het looponderdeel laten gaan. De Britse Lois Rosindale kwam als eerste over de finish. Bij de heren won de Zwitserse Florin Salvisberg. Bij de Premium European Cup werd wel een eerste prijs behaald door Nederland in de persoon van Danne Boterenbrood. Geen geweldige wedstrijd volgens haarzelf, maar goed genoeg om te winnen. Bij de heren won Declan Wilson (Australië).

Zwitserse Florin Salvisberg Europees Kampioen U23 mannen
Florin Salvisberg uit Zwitserland heeft in Holten het European Championship Under 23 mannen gewonnen. In een tijd van 01:49:52 kwam hij over de finish. “Het was geweldig”, was zijn eerste reactie. De strijd om de tweede plaats was tot het eind aan toe spannend. Het was een nek-aannekrace tussen de Belg Jelle Geens en de Spanjaard Vicente Hernandez. De Belg was uiteindelijk net iets sneller.

Uitslagen:
Florin Salvisberg – Zwitserland – 01:49:51
Jelle Geens – België – 01:50:37
Vicente Hernandez – Spanje – 01:50:38

Britse Lois Rosindale Europees Kampioen U23 vrouwen
Na een zinderende wedstrijd kwam Lois Rosindale uit Groot-Brittannië als eerste over de finish in een tijd van 2:05:53: “Ik had dit nooit verwacht. Rachel Klamer was natuurlijk de favoriet, maar ik dacht: ik geef alles. En dat heb ik gedaan. Ik ben dan ook ontzettend blij met dit resultaat.” Rachel Klamer, die onlangs in Alanya Europees Kampioen werd bij de elite, moest haar Britse concurrent tijdens het looponderdeel uiteindelijk laten gaan. Ze haalde in een tijd van 2:06:04 de finish. Derde werd de Russische Arina Shulgina (2:06:11).

Uitslagen
Lois Rosindale – Groot-Brittannië – 2:05:53
Rachel Klamer – Nederland – 2:06:04
Arina Shulgina – Australië – 2:06:11

Nederlandse Danne Boterenbrood wint Premium European Cup vrouwen
De Premium European Cup vrouwen werd gewonnen door een Nederlandse, namelijk Danne Boterenbrood. In een tijd van 1:03:00 kwam ze over de finish. “Het was fantastisch. Er hangt hier een ontzettend goede sfeer. Mijn race is degelijk te noemen. Niet geweldig, maar goed genoeg om te winnen”. De Poolse Agnieszka Jerzyk werd tweede in een tijd van 1:03:37. Derde werd de Australische Tamsyn Moana-Veale (1:03:41).

Uitslagen
Danne Boterenbrood – Nederland – 1:03:00
Agnieszka Jerzyk – Polen – 1:03:37
Tamsyn Moana-Veale – Australië – 1:03:41

Australische Declan Wilson wint Premium European Cup mannen
Bij de Premium European Cup waren het de Australiërs die het veld domineerden. De eerste prijs ging naar Declan Wilson en op de tweede plaats eindigde Brendan Sexton, beide uit Australië. Derde eindigde Ben Kanute uit de Verenigde Staten (0:56:38). De eerste Nederlander was Jorik Van Egdom. Hij eindigde op de elfde plek in een tijd van 0:57:11.

Uitslagen
Declan Wilson – Australië – 0:56:17
Brendan Sexton – Australië – 0:56:26
Ben Kanute – Verenigde Staten – 0:56:38

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.