ONK beslist op Zuurberg

HOLTEN – Op zondag 19 september was de laatste ONK cross van het seizoen. Deze werd verreden op de Holtense Zuurberg en georganiseerd door Stichting "Motorsport Holten".

Het mooie van deze wedstrijd was dat er nog niets was beslist. Nog geen kampioen bekend. Dus zondag moest het gebeuren. Rijden voor het kampioenschap in de laatste wedstrijd brengt altijd extra spanning met zich mee. De messen waren duidelijk geslepen.

Het publiek was massaal toegestroomd en maakte, samen met het droge weer, dat het een onvergetelijke dag zou worden. De zijspan combinatie Bax en van den Boogaart hadden zelfs meer dan honderd fans meegenomen uit Belgie en Nederland. Allemaal uitgedost in gele t-shirts en/of een mooie geelzwarte pet moedigden zij hun favorieten aan.

Nadat er ’s morgens getraind was begonnen om 12.30 uur de officiele wedstrijden. Als eerste kwamen de kids and sidecars aan de beurt. Jonge kinderen in een zijspan, dat is leuk om te zien. Op een verkort circuit vertoonden zij hun kunsten. Het publiek was enthousiast over deze kleine durfals. Daarna ging de MX3 van start (solo’s) en ook hier ontbrak het niet aan snelheid. Daarna voor het eerst de Quads. De vierwielers die toch net even anders bestuurd worden dan een solo of zijspan. Een mooi afwisseling voor het publiek. Daarna, en altijd als laatste, de zijspannen. Met enorm gebrul en snelheid vlogen ze over het Holtense circuit en zorgden hierdoor voor een enorm spektakel.

Bij de kids werd er uiteindelijk gewonnen door de combinatie Koen Hermans en Roy Beijenhof.

Kampioen zijn geworden:
– MX3: Maikel Swanenberg
– Quads: Jan Vlaeymans
– Zijspannen: Etienne Bax en Ben van den Bogaart

Kijk voor meer foto’s hier

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer