Leerlingen Waerdenborch vertellen college over hun ontworpen waterspuwer

0

HOLTEN – Laura, Thijs en Gerdy presenteren dinsdag 23 april 2013 om 09.30 uur hun winnend ontwerp van een waterspuwer in de vorm van een slangenkop.

Deze leerlingen van 4 VWO van de Waerdenborch hebben meegedaan met een wedstrijd die uitgeschreven is door het Waterschap Rijn en IJssel.

Burgemeester Hofland: “Er zijn 165 inzendingen bij het Waterschap ontvangen. Wat een creativiteit zit er in ons land. Laura van der Neut, Thijs van de Haar en Gerdy Ulfman maakten echter het mooiste object, een slangenkop aan het kassagebouw bij Burgers Zoo. Leerlingen die zulke mooie vernieuwende objecten kunnen maken, daar zijn we benieuwd naar. Wij laten ons graag door hen informeren.”

De leerlingen hebben de eerste prijs gewonnen in de categorie ‘Vervolgonderwijs” maar daarnaast ook nog de hoofdprijs gewonnen. De jury heeft grote waardering voor de combinatie van diverse aardige elementen van het ontwerp en de prachtige uitwerking in de vorm van maquette, werkstuk en een filmpje. De leerlingen hebben inmiddels op Wereldwaterdag de prijs van 1500 euro in ontvangst mogen nemen. Dit bedrag is bestemd voor de realisatie van de door hen bedachte waterspuwer. .

Burgers Zoo heeft nu nog geen afgekoppelde regenwaterafvoer. Hiervoor biedt de slangenkop een oplossing. Via de slangenkop komt het water terecht in een nog te graven vijver op het plein bij de kassa’s. Door het object op een centrale plek bij Burgers Zoo te plaatsen, kunnen veel mensen genieten van de spuwende slang, gemaakt door leerlingen van De Waerdenborch.

Het college waardeert het dat de jongeren achtergrondinformatie over hun winnend ontwerp komen geven.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.