Integriteit bestuurders onderzocht

Holten – Burgemeester Bort Koelewijn laat een extern onderzoek instellen naar het zuiver handelen van het gemeentebestuur van Rijssen/Holten. Koelewijn komt daarmee tegemoet aan een verklaring van wantrouwen van de oppositie aan het adres van het college.

Ernstige twijfels
SGP, ChristenUnie en VVD dienden geen motie van wantrouwen in, omdat die niet kon rekenen op een raadsmeerderheid. De oppositie, die een derde van de raad vertegenwoordigt, heeft ernstige twijfels over het functioneren van het college in vijf kwesties.

Verkeerd voorgelicht
De partijen menen dat de wethouders en de burgemeester niet zuiver hebben gehandeld en de raad verkeerd hebben voorgelicht over deze kwesties. Koelewijn wil een extern adviesbureau onderzoek laten doen naar de handel en wandel van de bestuurders in deze dossiers.

Bestuurlijke verhoudingen
‘Een derde deel van de raad heeft geen politiek vertrouwen in het functioneren van het college. Dat is niet goed voor de bestuurlijke verhoudingen in Rijssen/Holten. In zo’n krachtenveld kan een college niet goed opereren. Daarom moet dit onderzoek worden uitgevoerd’, vindt Koelewijn.
Onderzoek
Fractievoorzitter Ben Beens van de grootste oppositiepartij SGP staat niet bij voorbaat te juichen. ‘Het zou kies zijn als de oppositie mag bepalen wie het onderzoek gaat uitvoeren. Ik zou het heel erg vinden als het college dat bureau al heeft bepaald.’
Ziek
Op een raadsvergadering afgelopen maandag kondigde wethouder Wim Stegeman zijn vertrek aan. Hij zat de afgelopen tijd ziek thuis vanwege de voortdurende aanvallen van de oppositie in de Overijsselse gemeente en gooit nu definitief de ring. Hij was veertien jaar wethouder namens het CDA.
4 Reacties
 1. iemand zegt

  laat de politiek politiek ,laat geloofsovertuigingen erbuiten dat gaat niet samen 🙁

 2. iemand zegt

  laat de politiek politiek ,laat geloofsovertuigingen erbuiten dat gaat niet samen 🙁

 3. Peter2005 zegt

  Door al dit geneuzel komt Vletgaarsmaten II nog verder achter
  op schema!!! 🙁 :o!!!!

 4. Peter2005 zegt

  Door al dit geneuzel komt Vletgaarsmaten II nog verder achter
  op schema!!! 🙁 :o!!!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer