Inschrijftermijn voor de Nieuwe Kol gestart

0

HOLTEN – De Kol is inmiddels al enige tijd een kale vlakte. Nagenoeg alle fabrieken zijn gesloopt en er zal binnenkort gestart worden met de bouw van de eerste woningen van deze aantrekkelijke nieuwe woonwijk.

De eerste woningen die gebouwd worden op deze kale vlakte zijn extreem energiezuinig. Ze worden gebouwd met een EPC lager dan 0,39. Dit is aanzienlijk lager dan de norm van 0,6 die gesteld wordt in het bouwbesluit. Deze norm zegt natuurlijk lang niet iedereen iets, maar om deze norm te halen zullen bijvoorbeeld de 12 woningen aan de Weverstraat standaard uitgerust worden met vloerverwarming op de begane grond, zonwering aan de voorgevel en een zonnecollector op het dak. Ook worden de woningen extra goed geïsoleerd zowel ter plaatse van de begane grondvloer, de gevels en het dak. De toekomstige bewoners krijgen meer comfort en een lagere energierekening dan bij een vergelijkbare nieuwbouwwoning. Doordat de energieprijzen in de toekomst zullen blijven stijgen, zullen deze woningen ook extra waardevast blijken.

Wie denkt dat dit allemaal ten koste gaat van de rest van de woning heeft het mis. De woningen aan de Weverstraat zijn ondanks alle energiezuinige maatregelen niet duurder dan een reguliere nieuwbouwwoning. De prijzen variëren dan ook vanaf € 185.000,- tot en met € 255.000,- V.O.N. Het woonoppervlak is bij alle woningtypen aanzienlijk. Zo zijn de twee-onder-één-kapwoningen meer dan 11 meter diep en worden zelfs de rijenwoningen standaard uitgerust met drie slaapkamers en een stenen berging.   

De 12 woningen die Nijhuis bouwt aan de Weverstraat zijn ontworpen door Palazzo Architecten, gevestigd aan de Dorpsstraat in Holten. Allemaal eigentijdse woningen, waarbij het extra leuk is dat de toekomstige kopers zelf nog mee kunnen beslissen in de kleurstelling van de gevel. Dit natuurlijk met een gevarieerd straatbeeld als gevolg.

Wenst u meer informatie over deze woningen? Kijk dan eens op de website van de makelaar: http://www.vincent-makelaars.nl.  
 
AANSTAANDE ZATERDAG EXTRA INFO DAG VAN 11.00 TOT 15.00 UUR bij Vincent Makelaars aan de Dorpsstraat 33 te Holten!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.