Holten zes gediplomeerden rijker!

0

HOLTEN – In de periode oktober 2010 tot februari 2011 hebben zes cursisten de theorie bestudeerd en eindeloos geoefend op handelingen, grepen en natuurlijk op het reanimeren en het gebruik van de AED.

Op 2 februari 2011 werd het examen afgenomen door een medisch specialist en een EHBO instructeur, ondersteund door twee LOTUS-slachtoffers. Alle zes de kandidaten hebben het examen met goed gevolg doorstaan.
Hiermee zijn deze mensen nu in het bezit van een landelijk erkend EHBO diploma welke uitgegeven wordt door het onafhankelijke Oranje Kruis. Een complete EHBO opleiding, inclusief verbandleer, reanimeren met behulp van een AED vergt zo’n 12 bijeenkomsten van twee uur.

De zes nieuwe helden zijn Monique Brandsen, Ester Flierman, Pieter-Willem Groot, Marietje Nijenhuis, José Welink en Yvonne Wiellaard. De cursus is gegeven door Henk Rietberg.
Ondanks dat EHBO een serieus onderwerp is, wordt er tijdens de lessen ook veel gelachen. De cursus is leerzaam én leuk. Een EHBO-diploma is twee jaar geldig. Om het diploma daarna met twee jaar te verlengen, dient men herhalingslessen te krijgen. Deze worden in Holten gratis gegeven aan leden van de vereniging.
Meer informatie over EHBO opleidingen, herhalingslessen en de vereniging is te vinden op de recent vernieuwde website http://www.ehbo-holten.nl. Hier vindt u ook meer foto’s van het examen.

Op de foto vlnr: Monique Brandsen, Marietje Nijenhuis, Pieter-Willem Groot, José Welink, (Reanimatiepop), Yvonne Wiellaard, Ester Flierman, Frieda Hofman (LOTUS) voor: Henk Rietberg(INSTRUCTEUR), Johan Schuppert (LOTUS)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.