Herdenkingslichtjes op kerstavond

0

HOLTEN – Op de Canadese Begraafplaats in Holten zullen op Kerstavond zaterdag 24 december om 16.30 uur voor de 26e keer de jaarlijkse herdenkingslichten aangestoken worden. Dit van oorsprong Finse gebruik is sinds 1991 een moment van herinnering en bezinning.

Het is al jaren traditie, dat op deze avond de aanwezige schooljeugd en de overige aanwezige kinderen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht plaatsen om zo de hier begraven, veelal zeer jonge mannen, ook na 70 jaar te herdenken. Een aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zal de herdenking opluisteren. Een korte plechtigheid maakt deze herinnering tot een zinvol moment om stil te staan bij alle leed, dat niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook nu nog steeds door oorlog en geweld veroorzaakt wordt.

SVNF, de organiserende stichting achter de herdenkingen op de Canadese Begraafplaats adviseert de bezoekers om zo veel mogelijk te voet of per fiets te komen, want de Holterberg is op die dag na 15.00 uur gedeeltelijk afgesloten. Verkeersregelaars zullen alles in goede banen leiden en SVNF vraagt de bezoekers om hun aanwijzingen op te volgen. Automobilisten (aanrijroute alléén vanaf hotel ‘t Losse Hoes) moeten mogelijk genoegen nemen met een korte wandeling vanaf de parkeerplaatsen. Vanzelfsprekend is dit alles vrij toegankelijk.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.