Grote verkeerscontrole op de A1

0

HOLTEN – Op dinsdag 5 juni vond op de A1 ter hoogte van Holten een grote verkeerscontrole plaats.

De controle is uitgevoerd door Politie Twente, de Koninklijke Marechaussee en het KLPD, Douane, Rijkswaterstaat en RDW. Deze instanties werken samen om een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid, bestrijding van misdrijven en het bevorderen van de samenwerking tussen de diverse partijen.

Het verkeer werd tussen 13.30 en 21.30 uur gecontroleerd. Het doel was de veiligheid in het verkeer te vergroten en het terugdringen van de criminaliteit rond de A1. Er werd onder meer gecontroleerd op snelheid, technische staat van de voertuigen en openstaande vorderingen. Daarnaast werd er gekeken of voertuigen en/of hun bestuurders op enigerlei wijze gesignaleerd staan. Twee mannen uit België (20 jaar en 40 jaar) zijn aangehouden omdat zij drugs, wapens en een geldbedrag van 31.000 euro bij zich hadden. De mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Met een radar is op snelheid gecontroleerd, 51 passanten reden te hard. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 199 km/h waar 120 km/h is toegestaan. De bestuurder zal zijn rijbewijs moeten inleveren.

Overige resultaten:
        De belastingdienst kon voor 50.000 euro openstaande belastingschuld innen. Elf voertuigen zijn in beslag genomen. Verder werd voor 1,1 miljoen beslag gelegd, maar deze voertuigen werden niet afgevoerd.

        Door de parketpolitie zijn zes openstaande boetes geïnd twv. 1600 euro.

        Door de douane zijn bijna alle voertuigen rijdend op diesel gecontroleerd op het gebruik van rode diesel. Hierbij zijn geen overtredingen geconstateerd. Wel werd een joint in beslag genomen en reed een vrachtwagen met een geschorst kenteken.

        Bijna alle voertuigen zijn door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gecontroleerd. Zo ook een bestelauto met een niet werkende handrem en een gescheurde autoas.

        De KLPD heeft in totaal ruim 13.000 auto’s gescand. Dit leverde 134 hits op door ANPR*.

Proces-verbaal is opgemaakt voor: negeren van inhaalverbod voor vrachtwagens (2x), rijden met ongeldig rijbewijs (1x), niet dragen van een autogordel (2x), rijden met gladde banden (6x), niet tonen van rijbewijs (2x), rijden met een kurzzeitkennzeichen (6x), inhaalverbod vrachtwagen (2x), niet werkende tachograaf, fraudeleuze handelingen snelheidsbegrenzer (1x), overschrijding maximumsnelheid vrachtwagen, 116 km/u in plaats van 80 km/u (1x), rijden zonder geldig kentekenbewijs(1x), voeren van losse lading in bestelauto (1x) en een los zittende LPG tank in de kofferbak (1x).

Deze controles zullen in toekomst herhaald worden.

* ANPR (Automatic Number Plate Recognition) is een techniek die gebruik maakt van optische tekenherkenning om kentekenplaten te kunnen lezen op voertuigen. Het wordt gebruikt voor verschillende doelstellingen, waaronder het meten van verkeersactiviteit en -overtredingen.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer