Dondertman maïsdoolhof opent vrijdagmiddag

14

Unieke beleving door de inwendige koe

Kinderboerderij Dondertman opent vrijdag 13 juli opnieuw een leuk en uitdagend maïsdoolhof. De twee voorgaande edities bleken dusdanig succesvol dat opnieuw besloten werd tot aanleg, compleet met een prachtige uitkijktoren. Met een koe als patroon is gekozen voor een educatief tintje, want tijdens het dwalen door de maïs maakt de bezoeker een unieke tocht door het inwendige van de koe.
Het doolhof opent om 14:00 uur. Afhankelijk van weersomstandigheden is het tijdens de zomervakantie dagelijks toegankelijk tot 16:00 uur. Daarna gelden beperktere openingstijden.
De entreeprijs van het doolhof is slechts 1,50 euro (vanaf 2 jaar).

Leerzaam
Het thema van het maïsdoolhof luidt ‘Beleving door de koe’. Niet alleen het model van de koe is er in gerealiseerd, ook de weg die het voedsel door het inwendige van de koe aflegt. Er zijn gericht naar leeftijd drie leuke en leerzame speurtochten uitgezet. Eén voor de jongste speurneuzen en de twee andere voor oudere kinderen en volwassenen. De op te zoeken informatiebordjes bevatten leuke weetjes over de melkkoe, haar organen, de draagtijd van een kalf, de levensloop van kalf tot koe en natuurlijk de route die de melk van boerderij naar fabriek tot eindproduct in de supermarkt volgt. Kortom: een unieke belevenis die een duidelijk maar tegelijkertijd speels beeld schetst van het wel en wee rond de boer en zijn melkvee en ook inzicht geeft in het belang van melk met noodzakelijke voedingsstoffen voor de mens. Alle speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de kassa. Bij inlevering van het formulier is er voor iedereen een leuke verrassing.

Bezoekers van het Dondertman maïsdoolhof kunnen gratis parkeren tegenover de kinderboerderij. Fietsers wordt gevraagd de fiets te stallen voor het Boshuus, waar desgewenst e-bikes gratis kunnen worden opgeladen.
De officiële ingang van het maïsdoolhof met eigen kassa ligt zo’n 75 meter verderop aan de Meester Bosweg. Geadviseerd wordt makkelijk schoeisel te dragen, zoals sportschoenen of laarzen. Honden zijn niet welkom in het doolhof.

Kinderfeestjes
In plaats van een rit met de huifkar of het treintje van de kinderboerderij kan een kinderverjaardag ook prima gecombineerd worden met een avontuurlijke tocht door het Dondertman Maïsdoolhof.
Voor kinderen een geweldige uitdaging om niet alleen zo snel mogelijk de juiste weg naar de uitgang te vinden, maar ook om de speurtocht op te lossen. Inclusief een bezoek aan de kinderboerderij een aantrekkelijk en leerzaam dagje uit voor jong en oud!
Kinderboerderij Dondertman is tot en met eind oktober alle dagen te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. Meer informatie op http://www.kb-dondertman.nl of Facebook.

14 Reacties
 1. Christa Haarkamp Noltus
  Christa Haarkamp Noltus zegt

  Arno Haarkamp Esther Tempelman

 2. Monique Bannink
  Monique Bannink zegt

  Knap gedaan

 3. Nathalie Notteberg-Willems
  Nathalie Notteberg-Willems zegt

  Bertine Gerritsen – Notteberg José Notteberg ! Deze is mooi dichtbij.. Leuk om een keer doorheen te gaan

  1. Bertine Gerritsen - Notteberg
   Bertine Gerritsen - Notteberg zegt

   Leuk! Kunnen we wel een keertje naartoe met Gijs en Sophie.

 4. Lisa Weening
  Lisa Weening zegt

  Ireen de Jager

 5. Lieke Tijhof
  Lieke Tijhof zegt

  Mathijs Tijhof

 6. Mary J Haverhoek
  Mary J Haverhoek zegt

  Joop Haverhoek

 7. Antoinette Weenk
  Antoinette Weenk zegt

  Manon Schreurs Weideman leuk om met Lieke heen te gaan

 8. Renee Spenkelink
  Renee Spenkelink zegt

  Elise Wichers

  1. Elise Wichers
   Elise Wichers zegt

   Afschuwelijk, kom ik nooit weer uit 🙈 ga wel konijntjes knuffelen!

  2. Renee Spenkelink
   Renee Spenkelink zegt

   hahahaha ik dacht misschien x leuk om te doen 😂🙈 verkeerde inschatting 😝

 9. Gea Baan
  Gea Baan zegt

  Mooi gecreëerd!👍

 10. Ilse Brouwer
  Ilse Brouwer zegt

  Jeroen Wichers Peter Dommerholt Marielle Dommerholt wat voor zondag?

  1. Marielle Dommerholt
   Marielle Dommerholt zegt

   Zondag zitten we in de dierentuin maar kunnen we wel x doen ja Gezellig

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.