Verdiende zege Dames HV Holten op Wesepe 2

0

HOLTEN – Dames 1 trad zondagmorgen aan tegen het 1 plaats hoger staande Wesepe 2.

Bij verlies zou degradatie zo goed als zeker een feit zijn. Holten trad deze ochtend aan met Iris Groteboer in het doel. Holten startte goed, maar omdat enkele goede kansen niet werden benut, zag Wesepe toch kans om in de beginfase een minimale voorsprong te houden.(5-4)

In de laatste minuten voor de rust werd Holten sterker en door een benutte strafworp door Marjolein Nijland brak de rust aan met een 6-7 stand voor Holten.  Na rust werd Holten sterker. Enkele goede reddingen van Iris Groteboer gaven rust aan Holtense zijde. Ook de break liep enkele keren goed. Lonnek Kok scoorde zo 2x op rij, waardoor Holten uitliep naar een 6-10 voorsprong. Holten hield die voorsprong in eerste instantie goed vast, maar werd ietwat zenuwachtig met het idee dat het vanmiddag de 2 punten kon pakken.

Door onnodige dekkingsfouten kwam Wesepe nog teug tot 12-15. In de slotfase gooide Holten er nog een schepje bovenop. Dit werd de thuisploeg te veel. Twee harde ingrepen leverden Holten 2 strafworpen op die door Marjolein Nijland vlekkeloos werden benut. Via de break scoorde Jessica Smit ook nog een keer, waardoor de dames van Holten terecht met een fraaie 13-18 overwinning van het veld stapten. De achterstand op Wesepe 2 is met nog 4 wedstrijden te spelen teruggebracht tot 3 punten. Komend weekeinde komt Achilles naar Holten. Het team waar Holten uit van wist te winnen.
Scores voor Holten:
Marjolein Nijland 5; Lonneke Kok, Jessica Smit 3; Floor Aanstoot, Annemiek Niojland 2; Paulien Schoolen, Anita Bieleman, Kristel Meerman 1.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer