‘Smaakfietsroute’ door Salland

0

HOLTEN – Het Sallands Bureau voor Toerisme heeft een culinaire fietsroute door Salland samengesteld.

Deze zogenoemde ‘smaakfietsroute’ loopt van Holten, via Lettele, Schalkhaar en Bathmen weer terug naar Holten. ,,De smaakfietsroute leidt langs allerlei restaurantjes en producenten van Sallandse streekproducten”, vertelt Thea Huisman, directeur van het Sallands Bureau voor Toerisme dat in Deventer gevestigd is.

,,Zo kom je langs de molens in Dijkerhoek en Oude Molen waar allerlei streekproducten op ambachtelijke wijze worden gemaakt.
Ook kom je langs boerderijmuseum De Pothaar waar te zien is hoe het Sallandse boerenleven er vroeger uitzag. Ons doel met deze smaakfietsroute is mensen kennis te laten maken met de smaak van Sallandse producten en gerechten.”

Het toerismebureau heeft een kleurrijke folder gemaakt van de smaakfietsroute door Salland. Daarin is een routekaart afgedrukt en zijn alle adressen van producenten en restaurants – negen in totaal – die zich bezighouden met Sallandse streekproducten opgenomen. Een aantal van deze restaurants heeft de menukaart speciaal voor de smaakfietsroute aangepast. Zo heeft restaurant Tastoe in Holten het streekproductenplankje op de menukaart gezet en heeft Outdoors Bistro in Holten een mini proeverij met Sallandse producten samengesteld.

Het Sallands Bureau voor Toerisme is momenteel ook bezig met een aantal andere smaakfietsroutes. ,,Er komt binnenkort een folder uit met een smaakfietsroute langs Sallandse aspergetelers”, zegt Huisman. ,,Daarnaast hebben we smaakfietsroutes in de maak voor de omgeving Olst-Wijhe, Raalte-Luttenberg en de Sallandse Heuvelrug. Deze fietstochten combineren het proeven van authentieke streekproducten met fietsen door het Sallandse landschap.”
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.