Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen heeft de Desem Award gewonnen in de categorie ongevuld desembrood. Hiermee prolongeerde Martin Nijkamp zijn titel van 2018. “Ik heb het rapport van vorig jaar erbij gepakt en nog net even meer de puntjes op de i gezet, met dit als super resultaat,” zegt Martin trots.
De Desem Award in de categorie gevuld desembrood werd gewonnen door Haafs, De Echte Bakker uit Haren.
Handen in deeg
Onder het motto ‘beter worden en van elkaar leren’ vond dinsdag 21 mei de Masterclass Desem en de Desem Awards plaats bij Koenen, De Echte Bakker in Westervoort. Het werd een inspirerende bijeenkomst waar de paralellen met de productie van kaas aan de orde kwamen en de deelnemers zelf aan de slag konden in de door GildePartner en desem specialist Puratos georganiseerde sessie ‘met de handen in het deeg’.
Keuring
Achter de schermen werd de keuring uitgevoerd door Bas Goossen en Mike Onasse beiden lid van het Nederlands BoulangerieTeam. Zij spreken van een goed niveau van de inzendingen. Goossen: “Het brood van Nijkamp in de categorie ongevuld was een heel mooi brood en scoorde daarnaast ook uitmuntend op de onderdelen smaak, aroma en structuur. Dat zijn precies de belangrijke onderdelen van desembrood.”
Onasse: “Daarnaast ziet het brood er ook fantastisch uit. Heel ambachtelijk met de mooi opengebakken dunne en krokante korst.”
Awards
Aan het eind van de middag kregen de winnaars, ten overstaan van hun collega’s, de Desem Award uitgereikt door Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde en Bart van Gelder, commercieel manager van Puratos.
Gefeliciteerd, het is ook super lekker brood.
Gefeliciteerd
Gefeliciteerd!
Gefeliciteerd