Mintonette meiden A1 met verdiende winst beloond

0

HOLTEN – Twee wedstrijden deze week voor A1 van Mintonette. Een reguliere wedstrijdronde op vrijdag de 16de maar eerst een inhaalwedstrijd op de trainingsavond. Tivolley was dinsdag de tegenstander, de nummer 8 van de competitie tegen de nummer 11 Mintonette. De eerste twee sets waren erg vergelijkbaar qua verloop. De meiden uit Holten gingen vol van start, de tegenstander had eigenlijk geen idee wat hen overkwam. Sterke services werden afgewisseld met mooi opgezette aanvallen waardoor de aanvalsdruk heel hoog lag. De pass en de setup liepenbijna perfect, de ballen werden mooi hoog aangespeeld waardoor er rust ontstond aan de Holtense kant van het net. Setstanden 25-14 en 25-13

Een mooie 2-0 voorsprong moest worden doorgezet naar winst maar zoals zo vaak bleek ook nu weer dat de derde set een moeilijke is. In eerste instantie kwam dit doordat de wissels verkeerd uitpakten maar ook was de concentratie even totaal weg. Een ruime voorsprong was natuurlijk niet een “normaal” gegeven voor deze meiden dus een kleine dip in de concentratie was enigszins wel begrijpelijk. Niets lukte en langzaam maar zeker groeide de tegenstander in hun spel. Deze set ging in rap tempo en werd afgesloten in het voordeel van de tegenstander (11-25).

Een moeilijk moment in een wedstrijd; 2-1, nog steeds stonden de Mintonette meiden voor maar het was zaak om de ontstane onzekerheid in de hoofden om te zetten naar zelfvertrouwen. TiVolley bood in deze vierde set duidelijk meer tegenstand dan in de eerste twee sets. Gelukkig hadden ook de Holtense meiden zich hersteld en speelden ze weer op het hoge niveau zoals ze die in het begin van de wedstrijd hadden getoond. Gevolg was dat er twee aan elkaar gewaagde teams in het veld stonden en zowel aanvallend als verdedigend beide kanten mooi spel lieten zien. Mintonette A1 bewees dat ze in de eerste helft van dit seizoen veel geleerd hebben, bijna professioneel lukte het aan het eind van de set om een gaatje te slaan en ze lieten deze voorsprong niet meer uit hun handen glippen. Setstand: 25-17.

Een verdiende en overtuigende 3-1 overwinning die uitbundig gevierd werd.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.