Jumelage tussen Rijssen-Holten staat volop in de belangstelling!

0

HOLTEN – De Stichting Jumelage Rijssen-Holten is blij met de groeiende belangstelling voor de activiteiten in deze laatste zomermaanden,augustus en september.

Radtour door de Holterberg.

Met begeleiding door de Oudheidkamer Holten startten zeker vijfentwintig enthousiaste “radfahrers”uit Steinfurt dit weekend voor een sportieve fietstocht door de natuur en omgeving van Holten. Hoogtepunt was zoals verwacht de route door de Holterberg, uitgezet door Anne Bauke Jansen, de toerspecialist van de Holtense oudheidkamer. Gasten waren leden van het Heimathaus uit de buurtschap Laer bij Borghorst. Enkelen waren niet helemaal onbekend in Rijssen en Holten door eerdere uitwisselingscontacten met de afdeling LTO Rijssen-Holten.

Bij het jachtslot Palthe werd tenslotte de herinneringsfoto gemaakt!

Kunstmarkt in Burgsteinfurt.

Zeker 9 kunstenaars uit Rijssen-Holten nemen zondag 8 september deel aan de Kunstmarkt in Burgsteinfurt . Rondom en in de straten bij de historische Wasserburcht exposeren zij hun creatieve producten. Keramiek, grafiek, schilderijen, foto’s, glaskunst. Kortom een interessant aanbod van datgene wat in  Rijssen-Holten door deze vaak haast professionele kunstenaars wordt vervaardigd. Gastvrouw Renate Hemker-Möllering, plaatsvervangend burgemeester, is buitengewoon verheugd over de komst van deelnemers uit de partnerstad.

Seniorenreis 60 plus op 20 september naar Burgsteinfurt en Borghorst.

Binnen enkele dagen na publicatie was de kennismakingsreis met de Duitse seniorenvereniging “über sechzig”” al volgeboekt. De Stichting Welzijn Ouderen Rijssen-Holten , onder auspiciën van de Stichting Jumelage tekenen voor de organisatie van deze excursie die gericht is op de ontmoeting met leeftijdgenoten en een interessante verkenning van hun leefomgeving. Gastheer Josef Büscher en zijn medewerkers “freuen sich”op deze bijzondere dag met een speciaal programma. Het vertrek in Holten is om 9.00 uur en in Rijssen om 9.15 uur eveneens bij het NS station. Om 17.00 uur is het vertrek uit de Kreislehrgarten gepland. Omstreeks 18.00 uur is ieder weer thuis.

Euregio sponsort de activiteit van de Stichting Jumelage in het kader van de zogenaamde Interreg. People to People projecten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.