Informatiecentrum Canadese begraafplaats wint Overstichtsprijs 2011

0

HOLTEN – Bijzonder lovenswaardig initiatief van vele vrijwilligers in Holten

Op donderdag 15 december 2011 reikte directeur Dirk Baalman van het Oversticht de Overstichtsprijs 2011 uit aan de vrijwilligers van de Stichting Canadese Begraafplaats Holten in het bijzijn van wethouder Ben Wolterink. Voor deze prijs waren twee projecten genomineerd: het informatiecentrum op de Canadese begraafplaats in Holten en een schoolgebouw op een historische buitenplaats in Eerde.  

De Overstichtsprijs 2011* werd aan de Stichting Canadese Begraafplaats Holten toegekend omdat het bouwwerk ‘het informatiecentrum op de Canadese begraafplaats’ een bijzonder lovenswaardig initiatief is van vele vrijwilligers in Holten. Dit bouwwerk is ontworpen door architect Jaap Kuin destijds in dienst bij De Groot Vroomshoop Bouwsystemen B.V. en hij maakte er een specifiek ontwerp van dat in bescheidenheid functionaliteit en fraaiheid aan elkaar koppelde.  

Het Informatiecentrum is tot stand gekomen met een subsidie van de provincie Overijssel, Leader, en de gemeente Rijssen-Holten. Daarnaast hebben de inwoners van Holten een belangrijke (financiële) bijdrage geleverd. Met de komst van het Informatiecentrum kunnen bezoekers op een eenvoudige digitale manier meer te weten komen van de begraven strijders en zijn op panelen onder meer bevrijdingsroutes aangegeven. “Deze prijs is een grote waardering voor al werk dat vrijwilligers en alle betrokken bedrijven hebben verzet voor de realisatie van dit informatiecentrum”, aldus wethouder Ben Wolterink.

Op 2 september 2011 werd het informatiecentrum geopend door H.K.H. Prinses Margriet en prof. Mr. Pieter van Vollenhove.  
 
De Overstichtsprijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag en een kunstwerk. Gekozen is voor een kunstwerk van de Zwolse kunstenaar Erik Vos. Voor deze prijs kunnen in aanmerking komen natuurlijke en rechtspersonen die vanwege hun verdiensten zich inzetten voor de bevordering en instandhouding van het landelijk en stedelijk schoon. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer