Individuele rondleidingen Informatiecentrum

0

HOLTEN – Op de Canadese begraafplaats ligt een echtpaar naast elkaar begraven.

Winifred Lilian Brewster en haar man Edward John Brewster, beide 20 jaar oud. Als overlijdensdatum staat op de stenen 15 juni 1946. Dat is meer dan een jaar na de oorlog. Lange tijd is het onbekend gebleven wat er met de twee is gebeurd. Wel was zeker dat zij omgekomen waren bij een verkeersongeluk. Begin april 2014 heeft er in Canadese kranten een oproep gestaan om gegevens op te zenden naar Holten over gevallenen die op het ereveld liggen begraven. Ook de tv schonk er aandacht aan: To give a grave a face.

Een stroom van foto’s en levensverhalen kwam binnen en daarbij was ook het verhaal van de Brewsters, inclusief foto’s van hen beiden.
Scholen, verenigingen, stichtingen, georganiseerde groepen maken reeds veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen in het centrum en op de begraafplaats. De Stichting ICB wil nu ook individuelen de gelegenheid geven aan een rondleiding deel te nemen.
U kunt zich bij het centrum opgeven voor een open rondleiding op 15 juli 2014 of 12 augustus 2014. Telefoonnummer centrum: 0548 78 91 61.

Bij opgave  naam en telefoonnummer vermelden, zodat we u kunnen bereiken, mocht de rondleiding om een of andere reden geen doorgang vinden.
De kosten van deelname is € 3,00. Basisschoolleerlingen € 1,50
De rondleiding begint om 14.00 uur en bestaat uit:
Informatie in het centrum met introductiefilm, daarna een rondleiding over de begraafplaats met bij enkele graven het bijzondere verhaal van de gevallene, zoals van het echtpaar Brewster, van de jongste gesneuvelde van 17 en van de oudste van 57.
De rondleiding duurt ca. 2 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.