Holtense junioren doen het goed op NK-veldloop

0

Afgelopen zaterdag en zondag zijn onder schitterende weersomstandigheden het NK veldloop gehouden in Nijverdal. 

In vergelijking met 2004 toen de AV Holten dit evenement mocht organiseren is er veel veranderd. De atletiekunie heeft de wedstrijd opgewaardeerd naar een 2 daags evenement en sinds 2007 mag de organiserende vereniging het evenement 2 jaar achter elkaar organiseren, dus ook volgend jaar weer in Nijverdal. De kwaliteit van de deelnemers is echter nog steeds het zelfde gebleven, de absolute top van Nederland staat hier aan de start en recreanten hebben op deze wedstrijd niets te zoeken.

Bij de jeugd stonden enkele hardlopers van AV Holten aan de start en het was voor hen de eerste kennismaking met een Nederlands Kampioenschap. Zaterdag liep Madelief Uijen mee bij de meisjes en zij ervoer al snel dat zij gestart was tussen de snelle meiden uit het hele land. Vol overgave stortte zij zich in deze wedstrijd en behaalde tevreden de dertigste plaats.

Zondag was het de beurt aan de beste B en A junioren van Nederland en als klapper  de senioren. Bij de B junioren liepen Omar Cornelis, Stijn Uijen en Wouter Jansen en dat hebben ze geweten! De start was waanzinnig hard en als je dat voor het eerst meemaakt weet je niet wat je overkomt. In het deelnemersveld van een honderdtal talentvolle jongens had Wouter Jansen na 100 meter nog 1 hardloper achter zich en dan loop je toch wel even raar te kijken als winnaar van 2 regionale crosscompetities.

Maar Wouter is een slimme loper en dat bleek toen de kruitdampen van de start waren opgetrokken. In zijn eigen tempo liep Wouter steeds verder naar voren en halverwege de wedstrijd liep hij misschien wel het hardst van alle deelnemers. Imposant was dan ook zijn opmars en in de laatste kilometer liep hij in een grote groep die streed om de 15e plaats! Net als bij de start bleek ook nu dat Wouter het niet van de start of de eindsprint moet hebben, maar een keurige 20ste plaats in dit sterke deelnemersveld biedt voldoende perspectief voor de toekomst. Omar liep van start tot finish heel mooi in de middenmoot en liet zich niet van de wijs brengen door het start geweld. Alsof hij al jaren een NK heeft gelopen finishte hij zonder terugslag op een prima 52ste Plaats.

Volgend jaar mogen Omar en Wouter het bij de A junioren proberen en als ze zich blijven ontwikkelen zoals het nu gaat, moeten ze ook daar prima kunnen presteren. Stijn Uijen is de jongste van het stel en mag ook volgend jaar nog bij de B junioren uitkomen. Stijn heeft misschien wel de meeste snelheid van de drie Holternaren in de benen maar even dreigde hij door het ijs te zakken toen er niet zo heel veel deelnemers meer achter hem zaten. Een ronde later was hij echter bezig met een formidabele inhaalrace en liet zien dat er ook met zijn duurvermogen niets aan de hand is. Met opgeheven hoofd finishte hij als 68e en volgend jaar zal hij met de ervaring van deze wedstrijd zeker tientallen plaatsen stijgen in het klassement.

Al met al een super ervaring om dit NK te lopen en de AV Holten kan nog jaren plezier beleven aan dit stel talent volle lopers.
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.