Holten heeft moeite met Zwolle

2

HOLTEN – Dames 1 moest zondagmorgen aantreden tegen rode lantaarndrager Zwolle. Dit team verloor echter veel wedstrijden met minimale scores dus moest Holten bij de les zijn. Dat bleek want Zwolle nam in de beginfase gelijk een voorsprong. Dit duurde echter niet lang en Holten kwam in de 10e minuut op 6-4. Holten bleef wel op voorsprong maar zag geen kans echt uit te lopen. Met name de uitstekende linkerhoekspeelster van Zwolle was lastig voor de Holtense defensie. Jessica Smit kreeg bijna de gehele wedstrijd persoonlijke dekking. Het spel was daardoor zowel van Holten als van Zwolle wat rommelig. De rust brak aan met een 15-12 stand. Holten startte de 2e helft goed en kwam  met 18-13 voor. Opnieuw zag Holten geen kans om verder uit telopen en bleef het een spannende wedstrijd. Positief punt deze middag was dat alle speelsters tot scoren kwamen. Met nog 10 minuten te spelen kwam Zwolle terug tot 22-20 en leek Holten even te wankelen. Het was met name de goed spelende Annemiek Nijland die met enkele zuivere onderhandse schoten laag in de hoek Holten opnieuw lucht bezorgde. Daardoor kon Holten de wedstrijd in de slotfase toch nog verder naar zich toe trekken. De winst met 30-24 werd pas in de laatste minuten bereikt.
Scores: Annemiek Nijland 7; Jessica Smit, Marjolein Nijland 5; Karlijn Bekkernens 4, Joyce Kappert 3; Femke Haverslag 2; Elke Dorlas, Lieke Ebrecht, Julia Hanevelt, Anke Wibbelink 1.
Komend weekeinde is de kraker tegen de nummer 2, ABS in Bathmen. De wedstrijd begint om 12.15.
Holten zal uit een iets beter vaatje moeten tappen om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. De druk ligt echter bij ABS dat van Broekland 2 won en nu 1 punt achter Holten staat maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Misschien ook leuk

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link