Handbal dames winnen ruim van Dalfsen 2.

HOLTEN – De dames van Holten moesten zaterdagavond voor hun uitwedstrijd naar Dalfsen. (de nummer 10)

Na afloop van de wedstrijd van het 1e aldaar, mochten onze dames aantreden. Met het nodige luidruchtige publiek op de tribune hielden beide teams elkaar in de eerste minuten in evenwicht. (4-4) Het 2e team van Dalfsen had wat andere speelsters opgesteld, waardoor de tegenstand sterker leek dan in de thuiswedstrijd in Holten. Na de beginfase begon het bij Holten beter te lopen en werd begonnen met de opbouw van een voorsprong. (5-10) 

Holten had zowel technisch als tactisch meer te bieden. Goed uitgespeelde aanvallen en een met Jo-Anne Koopman als solide sluitpost in het doel brachten de ploeg bij rust op een comfortabele 11-20 voorsprong. De tweede helft startte weer enkele minuten gelijk op. Beide teams scoorden om en om, maar Dalfsen zag geen kans de opgelopen achterstand te verkleinen. Tot halverwege de tweede helft bleef Holten goed draaien en behield het de voorsprong 16-28. Het laatste kwartier was duidelijk minder. Holten voelde dat de punten binnen waren en Dalfsen 2 was niet bij machte om het Holten moeilijk te maken. Mede daardoor eindigde de wedstrijd in 22-31.
Scores voor Holten:
Karlijn Bekkernens 9; Jessica Smit  7;  Julia Hanevelt 4; Elke Dorlas, Lieke Ebrecht, Marjolein Nijland 3,
 Femke Haverslag, Jolien van Eyk 1.

ABS en Wijhe wonnen ook, zodat de voorsprong van Holten 3 punten op beide teams blijft. Zondag volgt de thuiswedstrijd tegen Wesepe 1. De huidige nummer 10 in de 2e klasse.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.