Gezond de zomer door

0

Voorkom gezondheidsklachten

De zomer is bij uitstek het seizoen om heerlijk buiten te genieten: wandelen door natuurgebieden in binnen- en buitenland, zwemmen in recreatieplassen, barbecueën in eigen tuin. Maar een tekenbeet, een infectie door blauwalg of een voedselinfectie kan uw zomer behoorlijk verpesten. Daarom vindt u hieronder enkele tips om gezond de zomer door te komen.

Het informatiecentrum van de GGD Regio Twente, de Gezondheidswijzer Plus, heeft een uitgebreid folderpakket voor u klaarliggen met informatie en tips voor een gezonde zomer. U kunt de folders (gratis) bestellen via http://www.gezondheidswijzerplustwente.nl of telefonisch; 053 487 68 90.

Een paar tips voor een gezonde zomer!

1. Voorkom voedselinfecties: zet producten die gekoeld moeten blijven zo snel mogelijk na aankoop in de koelkast, was goed uw handen voordat u uw eten bereidt en verhit vlees, vis en schelpdieren voldoende.

2. Let op teken: controleer altijd uw kleding en lichaam en dat van uw kinderen op teken als u in het groen bent geweest, laat kinderen ter bescherming een pet dragen als ze de natuur in gaan en verwijder een teek op de juiste wijze.

3. Voorkom besmetting met de legionellabacterie: leeg een plantenspuit, of bijvoorbeeld een waterpistool, na gebruik en vul deze opnieuw voor het sproeien/spelen. Laat tuinslangen na gebruik goed leeglopen.

4. Let op uw baby en peuter; houd baby’s jonger dan 6 maanden geheel uit de zon en zorg voor voldoende vocht. Probeer insectenbeten te voorkomen door bijvoorbeeld het gebruik van horren of klamboes, maar ook door uw kind buiten geen zoetigheden te laten eten. Raadpleeg bij een steek van bijen of wespen in de mond of keel direct een arts.

5. Let goed op bij het zwemmen in open water; maak alleen gebruik van officieel aangewezen zwemwater, douche altijd na het zwemmen in open water en duik nooit in ondiep of troebel water.

Meer informatie?

Dit zijn slecht enkele tips. Wilt u meer weten over het voorkomen van voedselinfecties, tekenbeten, legionella, de zorg over uw kind in de zomer of veilig zwemmen? Vraag via http://www.gezondheidswijzerplustwente.nl uw gratis informatiepakket aan. Bellen kan ook, op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur, via telefoonnummer 053 487 68 90.

Wij wensen u een gezonde zomer toe!

Daarnaast is het voorlichtingsmateriaal te vinden in een van de informatiepunten in de regio.

De gezondheidsinformatiepunten zijn gevestigd in de bibliotheken van Borne, Enschede, Enter, Hengelo, Holten, Nijverdal, Oldenzaal, Rijssen en Wierden. Ook kunt u terecht bij het WMO-loket in de gemeente Haaksbergen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.