Gehandicapte ruiters welkom op Snorrewind

0

De Stichting Paardrijden Gehandicapten heeft de thuisbasis op Manege Snorrewind in Marcelo. Op woensdag- en zaterdagmiddag worden SPG lessen door speciaal hiervoor opgeleide instructeurs gegeven. Met name op de woensdagmiddag is er nog plek, deelnemers hoeven niet te kunnen rijden. Op zowel de woensdag- als zaterdagmiddag zijn ook nieuwe vrijwilligers van harte welkom om mee te lopen tijdens de lessen. Je hoeft niet te kunnen rijden maar niet bang zijn voor paarden.

De SPG ruiters worden intensief begeleid door één of meerdere vrijwilligers die naast het paard en of de ruiter meelopen. Wanneer nodig worden ruiters zelfs door vrijwilligers geholpen, die achter de ruiter op het paard plaatsnemen. Er zijn op de manege onder andere een opstapbrug, takellift en aangepaste manegeletterplaatjes. In kleine lesgroepen wordt er buiten gereden, worden er op het paard gymnastiek geoefend en worden er op niveau dressuuroefeningen en spelletjes gedaan. Ook organiseert Manege Snorrewind in samenwerking met de SPG aangepaste wedstrijden, die met veel plezier gereden worden.

Paardrijden geeft gehandicapten niet alleen de mogelijkheid met dieren bezig te zijn, ze oefenen ook met intermenselijke contacten. Het versterkt hun gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde. Daarbij stimuleert het ademhaling, spierkracht, reactievermogen, concentratie en doorzettingsvermogen. En uiteraard is het bijzonder goed voor conditie en bloedsomloop.

De stichting ontvangt uit diverse bronnen financiële steun. Dit geeft de mogelijkheid om de kosten voor de deelnemende ruiters laag te houden. Iedereen met een beperking  is tijdens de SPG-lessen van harte welkom om eens te komen kijken of te ervaren hoe het voelt op een paardenrug.

Meer informatie: http://www.spgrijssen-holten.nl/

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer