Heidebeheer in de sneeuw

1

Afgelopen zaterdag 11 februari 2017 waren de heidewerkers alweer actief op de heide. Zo’n 8 zaterdagen per jaar komen zij van 9 tot 12 uur bij elkaar om bomen en boompjes weg te zagen. Op die manier worden een aantal heidevelden in stand gehouden. Dat is de leefruimte voor talloze diersoorten zoals bijvoorbeeld de nachtzwaluw en de zandhagedissen.

Het is een enthousiaste groep vrijwilligers die graag in de natuur is. Staatsbosbeheer stelt de gereedschappen, zoals zagen kniptangen, scheppen en touwen en touwen ter beschikking. Er worden geen gemotoriseerde gereedschappen gebruikt.  Op 11 maart a.s. kunnen zich nieuwe vrijwilligers melden op de website van NLdoet.nl. Iedereen die mee wil doen is welkom.

Enkele leden van de groep zet zich daarnaast in om alle Holtens Basisscholen elk jaar in de gelegenheid te stellen om met een of meer klassen een ochtend deel te nemen aan het heidewerk. De leerlingen krijgen uitleg en werkinstructie van een aantal begeleiders. Bovendien wordt er dan in kleine groepjes een ook een rondleiding gegeven voor de leerlingen met informatie en verhalen over de natuur op de Holterberg. De meeste leerlingen vinden het zo  geweldig dat ze niet meer terug willen naar school. 

Meer informatie en contactpersonen kunt u vinden op de website van duurzaamholten.nl onder de knop HEIDEBEHEER. Via die website kunt u zich het hele jaar aanmelden als vrijwilliger.

Zie ook: duurzaamholten.nl

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
1 reactie
  1. Elises zegt

    Hulde voor deze groep. Fantastisch dat zoveel mensen zich vrijwillig inzetten voor het Sallandse heidelandschap! Geweldig! Hoop dat Staatsbosbeheer behalve voor het vele gereedschap ook voor koffie zorgt. Wel verdiend!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer