EtalageKunstRoute in Holten

0

HOLTEN – De Vereniging Holtense Beeldende  Kunstenaars (VHBK) presenteert zich van 8 tot 23 oktober a.s. aan de Holtense bevolking.

Dit gebeurt met een expositie van eigen werk van VHBK-leden in de etalages van Holtense ondernemingen.  Leden van de Holtense Handelsvereniging en anderen – 42 (tweeënveertig!) in totaal – hebben enthousiast hun medewerking aangeboden.

Op zondag 17 oktober a.s. wordt door VHBK een rondleiding langs de EtalageKunstRoute georganiseerd. Op zondag start de wandeling om 10.00 uur vanaf het Kulturhus. Dat is ruim een uur vóór het koffieconcert in het Kulturhus, dat in hetzelfde weekend zijn officiële opening viert. HoltensNieuws sponsort een extra VHBK-katern, dat huis-aan-huis wordt verspreid. Hierin komt een plattegrond van de route, namen van de deelnemende kunstenaars en ondernemers met uitgebreide informatie over de VHBK en haar leden. Dit katern zal ook verkrijgbaar zijn o.a. bij VVV en Kulturhus.

De VHBK heeft als hoofddoelstelling: realisering van een volwaardige expositieruimte in Holten. In Holten ontbreekt een dergelijke ruimte en er is veel belangstelling voor. Er zijn in Holten  heel veel actieve en passieve liefhebbers van beeldende kunst, waarbij beeldende kunst in brede zin wordt bedoeld. Dus, naast schilderen en beeldhouwen, ook fotografie, film, nieuwe media, keramiek, houtbewerking etc. etc.  In de expositieruimte zullen ook gastexposities en -presentaties en tal van andere activiteiten plaatsvinden.

Om zijn doel te bereiken zal de VHBK in de komende jaren regelmatig evenementen organiseren, waarbij de steun van leden, donateurs en sponsors hard nodig zal zijn……  Holtenaren, die zich aangesproken voelen door de doelstelling van de VHBK kunnen zich opgeven als lid (actieve beoefenaars van beeldende kunst), of als donateur. Voor beide categoriën is de minimumbijdrage € 15,-. De bijdrage kan worden gestort op RaboBanknr. 135863503 tnv VHBK Holten ovv ‘lid’ of ‘donateur’ VHBK. Voor informatie over sponsormogelijkheden: Fréan Visscher, [email protected] , tel.: 0654604804.

Het bestuur van de VHBK bestaat uit: Fréan Visscher voorzitter, Hans Wissink secretaris, Arjan Hakkert penningmeester, Dirk van Brink, Wim Kwakernaak en Gerrie Oplaat.

Voorzitter Visscher: ‘met een volwaardige expositieruimte wordt Holten nóg aantrekkelijker als werk- en woonplaats voor Holtenaren en voor de vele toeristen die Holten jaarlijks bezoeken.’ 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.