Diploma zwemmen bij de zwemclub

0

HOLTEN – Zaterdag 22 november konden kinderen diploma zwemmen bij zwemclub Twenhaarsveld. Voor zowel de kinderen als de zwemonderwijzers was het erg spannend: het was de eerste keer dat de zwemclub het afzwemmen voor diploma A organiseerde. Voor de hogere zwemdiploma’s kon je al langer bij de zwemclub terecht, maar zwemlessen zijn pas sinds begin dit jaar mogelijk.

De kinderen die nu hun diploma A hebben gehaald, hebben binnen 10 maanden leren zwemmen. Een heel goede prestatie. Zij kunnen nu gelijk bij ZPC Twenhaarsveld verder voor diploma B en C. Elke zaterdag zwemmen ze onder leiding van vakbekwame zwemtrainsters en zwemonderwijzers. Het diplomazwemmen vindt plaats onder toezicht van het Nationaal platform zwembaden / NRZ.

De kernactiviteiten van deze organisatie bestaan onder andere uit de uitgifte van de Nationale Zwemdiploma’s en de kwaliteitsbewaking van het diplomawemmen. De aanwezige rapporteur was enthousiast over het  project “ zwemdiploma’s halen binnen een zwemvereniging”. Als kinderen na het behalen van diploma A niet regelmatig zwemmen, dan gaat de zwemconditie en techniek snel achteruit. Door wekelijks te zwemmen krijgen de kinderen een goede zwemvaardigheid.

Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld doet er veel aan om kinderen plezier in het zwemmen te geven. Naast het diplomazwemmen kunnen de kinderen meedoen met zwemwedstrijden, brevetzwemmen, open water zwemmen en worden er thematrainingen gegeven. In de zomer is er een zwemkamp. Nu er zoveel kinderen hun diploma hebben gehaald, zijn er plekken vrij gekomen voor nieuwe kinderen. Wij willen starten met een complete nieuwe groep. Hier zijn nog enkele plekken voor beschikbaar. De zwemlessen zijn elke zaterdag van 12.35 tot 13.30 in zwembad “de Vijfheuvels” te

Markelo. Meer informatie en aanmelden via de website van de zwemclub http://www.zpctwenhaarsveld.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.