Cursus Startersbridge in Holten

0

HOLTEN – Met het winnen van het wereldkampioenschap bridge door het Nederlandse team was bridge groot in het nieuws.

Dat ook in Holten wordt gebridged is niet bij iedereen bekend. Maar in het midden van de jaren 90 wordt een kleine gezelligheidsclub opgericht onder de naam ‘Gezelligheid Troef’. Inmiddels telt deze club ruim 50 leden en wordt er enthousiast in competitieverband gebridged. Omdat bridge als verenigingssport niet bij iedereen bekend is willen hier wat meer over vertellen.

Wat is bridge nu eigenlijk voor een spel?
Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je samen met je partner die tegenover je zit tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met je partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Dit doe je door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Want iedereen kan bridge leren. Elk spel duurt ongeveer tien minuten. In competitieverband worden er meestal 24 spellen per sessie gespeeld. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, is bridge een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

Wat houdt de cursus startersbridge in?
In deze door de Nederlandse Bridge Bond ontworpen cursus leert u spelenderwijs het bridgespel. Al vanaf de eerste avond gaat u samen met uw partner voor die avond het spel spelen. Gaandeweg leren we u de regels, de tactiek, de valkuilen en de praktijk van het spel. De cursus bevat 2 delen, het eerste deel 10 lessen behandelt voornamelijk het spelen, in het 2e deel 10 lessen leert u meer over het bieden. Na de eerste cursus krijgt u de gelegenheid om mee te spelen op onze club om de sfeer van het spel te proeven.

Wanneer wordt de cursus gehouden?
De cursus start per 1 februari 2012 en loopt door tot begin mei. De cursus wordt gegeven in het Kulturhus aan de Smidsbelt in Holten op woensdagavond van 19:30 tot 22:00 uur.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor deel 1 bedragen €40 Hiervoor ontvangt u tevens het cursusmateriaal in de vorm van een praktijkboek en een CD voor installatie van het lesprogramma op uw PC.

De kosten voor deel 2 worden nader bekend gemaakt en zullen vergelijkbaar zijn.

Meer informatie
Mocht het bovenstaande bij u belangstelling hebben gewekt en zou u meer willen weten, aarzel dan niet om contact op te nemen met,

Henk den Herder,  tel.0548 366131 of met

Gerry Vreriks, tel.0548 366840.

Ook kunt u altijd binnenlopen aan het begin van onze speelmiddag. Wij spelen iedere maandagmiddag vanaf 13:00 in het Kulturhus aan de Smidsbelt in Holten.  

 

Aanmelding:

Ik meld mij aan voor de cursus startersbridge

naam: …………………………………..

voorletters: …………………………………..

adres: …………………………………..

straat: …………………………………..

huisnummer: ……………

plaats: …………………………………..

postcode: ……………….

man / vrouw

geboorte datum: …………………………………..

telefoon: …………………………………..

e-mail:  …………………………………..

Ik heb voorkeur voor de:

maandagavond

dinsdagavond

woensdagavond

(svp de niet gewenste avonden doorstrepen)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer