Henny Kevelham winnaar kniepertjes bakken.

HOLTEN – Voor het 3e jaar in successie is er op Köllingserf-west een kniepertjes-bakwedstrijd georganiseerd.

Afgelopen vrijdag vond hiervan de prijsuitreiking plaats. Naast de standaard jury criteria zoals smaak, dikte,  gewicht en rondheid, was er dit jaar vooral oog voor de algehele presentatie.

Henny’s inzending bestond uit platte kniepertjes, waarbij slagroom en zelfs aardbeien waren toegevoegd. De 2e plaats was voor de fam Bekkernens (Maike, Henk en Ria). Hun inzending  werd gepresenteerd op een mooi stuk rond hout, voorzien van “gouden” bordjes en servetten.  Op de zowel platte als ronde rolletjes waren tevens de jaartallen middels marsepein aangegeven.

Het platte kniepertje symboliseert dat het afgelopen jaar zich heeft ontvouwen.  De ronde eet men vanaf 1 januari. Hier komt ook de naam “nieuwjaarsrolletje”  vandaan , het is nog onbekend wat het jaar 2012 ons gaat brengen.

De wisseltrofee,  werd door de jury voorzitter aan een blij verraste Henny uitgereikt, met daarbij de  oorkonde. Hij mag zich nu één jaar “Beste kniepertjes Bakker Köllingserf-west” noemen.

In een dankwoord gaf hij aan dat dit niet was gelukt zonder hulp van zijn vrouw Astrid en het mogen lenen van een top-bak-apparaat van  Riemke. Ook werd  bekend gemaakt dat er aan het eind van dit jaar wederom een wedstrijd zal worden georganiseerd.  Na de prijsuitreiking bleef het  verder nog lang gezellig.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer