CDA opent eigen winkelpand

0

HOLTEN – CDA opent tijdelijk een eigen winkel aan het Europaplein, pal tegenover het gemeentehuis.

De partij laat daarmee zien dat de leegstand van winkels hen aan het hart gaat. Leegstand moet worden aangepakt door nieuwe ondernemers aan te trekken. Bovendien biedt het CDA in het pand startende ondernemers ruimte. Zij kunnen er hun werk bij het winkelend publiek onder de aandacht brengen. Op 1 maart volgt om 16.00 uur de officiële opening met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt.

CONSTATERING
Met het motto “werk aan de winkel” heeft het CDA Rijssen-Holten aan het Europaplein in Rijssen de deuren geopend voor het winkelend publiek. “Het valt ons op dat er veel leegstand is in het centrum” aldus fractievoorzitter Isa Kahraman. “Door zelf een winkel te openen, wil het CDA de komende weken aandacht vragen voor dit probleem. We willen dan het college ook graag oproepen om nieuwe ondernemers aan te trekken. Nieuwe ondernemers zorgen uiteraard niet alleen voor een gevuld winkelpand. Winkeliers bieden het winkelend publiek een breder aanbod en zorgen ook voor werkgelegenheid. Het is er ons alles aan gelegen om de leegstand in de centra van Rijssen en Holten tegen te gaan.”

Hoewel de leegstand in zowel Rijssen als Holten op het oog mee lijkt te vallen in vergelijking met omliggende plaatsen, is actie geboden. “We moeten voorkomen dat winkelstraten onaantrekkelijk worden. Nu de problemen nog te overzien zijn, is haast geboden” aldus Kahraman.

STEUN STARTENDE ONDERMENERS
Door een eigen pand te openen zet het CDA de schijnwerpers op de noodzaak om de leegstand van panden tegen te gaan. Daarnaast wordt in het pand aan het Europaplein ruimte geboden aan jonge ondernemers om hun producten onder de aandacht te brengen van winkelend publiek.

Kandidaat-raadslid voor het CDA Erik Wessels daarover: “Tijdens een werkbezoek aan het Centrum voor jonge Ondernemers (CvjO) hebben we gezien hoe enthousiaste jonge ondernemers bij het CvjO een kans krijgen om hun eigen bedrijf verder te laten groeien. Ik ben zelf ondernemer en weet hoe belangrijk het is dat je kansen krijgt om je product of dienst onder de aandacht te brengen. Als CDA willen we daarom jonge ondernemers deze kans bieden. Jonge ondernemers zijn van harte welkom!”
 
Inmiddels zijn er al twee ondernemers vanuit het CvjO die hun fotografie kwaliteiten in het CDA pand aan het Europaplein onder de aandacht brengen. Het gaat hierbij om Albert van de Maat (www.idiseno.nl) en Aline Roosink (www.alineroosink.nl). Hun collecties zijn elke werkdag tijdens de openingstijden van het pand te bezichtigen.

Het pand is elke werkdag tussen 13.30 en 17.00 geopend. U bent dan welkom om een bezoek te brengen aan het pand aan het Europaplein. Ook op koopavond (18.00 – 21.00) en op zaterdag (10.00 – 17.00 is het pand geopend. De koffie en thee staan dan voor u klaar. Tevens bent u dan welkom om gratis een bezoek te brengen aan de collecties van de jonge ondernemers.

OFFICIELE OPENING
Op zaterdag 1 maart 2014 om 16.00 uur staat de officiële opening op het programma. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt uit Enschede zal dan het pand openen en de collecties van de fotografen bezichtigen. Het CDA Rijssen-Holten heet u hierbij alvast van harte welkom!

Het CDA Rijssen-Holten heet u alvast van harte welkom aan het Europaplein, Rozengaarde 77, 7461 DA Rijssen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer