Joris Backer in Kulturhus

0

HOLTEN – Joris Backer komt donderdag 6 maart a.s. om 19.30 uur, op uitnodiging van D66 Rijssen-Holten, in het Kulturhus te Holten spreken over: ’Samenwerken met respect voor de eigen identiteit’.

 Hij zal ingaan op de vraag hoe Rijssen en Holten als kernen hun eigen identiteit kunnen behouden binnen de gemeente Rijssen-Holten. Joris Backer geeft zijn visie over dit onderwerp en de rol die politici hierin hebben.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om samen met de kandidaten van D66 Rijssen-Holten de interessante ideeën van deze bijzondere politicus aan te horen. Vervolgens is er ruim de tijd om met Joris van gedachten te wisselen. De toegang en de koffie is gratis.
Joris Backer typeert zichzelf als een koersvaste jurist in het internationale bedrijfsleven en heeft passie voor politiek. Hij hoort al dertig jaar bij D66 die vertrouwt op de eigen kracht van mensen en hij wil vanuit die gedachte politiek vormgeven’. Naast zijn internationale loopbaan als jurist begon hij zijn politieke carrière als persoonlijk medewerker van Laurens Jan Brinkhorst, Tweede Kamerlid. Backer schreef in 2006 en 2010 het verkiezingsprogramma voor Alexander Pechtold en in 2009 voor Europa.

Hij is ook de geestelijke vader van de z.g. vijf richtingwijzers van sociaal-liberale politiek. Joris Backer was jarenlang voorzitter van de landelijke z.g. Permanente Programma Commissie. Backer is sinds 2011 voor D66 lid van de Eerste kamer en woordvoerder financiën, euro, pensioenen en economie. In datzelfde jaar werd hij gekozen tot voorzitter van de Hans van Mierlo Stichting (voorheen Kenniscentrum van D66). Backer maakt graag avontuurlijke fietstochten, zoals in 2009 met een stel vrienden: de Zijde Route. En als de winter en tijd het mogelijk maken: schaatsen en cross country skiën.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer