voor Holten, door Holten

Afwisselend Voorjaarsconcert H.M.V.

0

Op zaterdag 5 april hield de Holtense Muziekvereniging H.M.V. haar jaarlijks Voorjaarsconcert in de Kandelaar. De vele bezoekers werden al bij de ingang verwelkomd door een aantal drummers die Braziliaanse muziek maakten als opwarmer voor het afwisselende concert.

De jubilarissen van HMVHet orkest, voor het eerst onder leiding van Raymond Waanders, trapte het spits af en speelde een aantal nummers, waaronder ‘Lord Tullamore’ van de Goorse componist Carl Wittrock en ‘One life’. Hierna werden een aantal mensen in het zonnetje gezet door een afgevaardigde van het KNFM, vanwege een jubileum: Gerrit Ebrecht was 12,5 jaar lid, Akke Verhoeven 40 jaar, Ab Slotman zelfs 60 jaar, maar Henk Willems spande de kroon door 70 jaar lid te zijn! Een hele bijzondere prestatie die zelden voorkomt. Er was dan ook veel aandacht van de pers voor deze speciale gelegenheid.

Op zaterdag 5 april hield de Holtense Muziekvereniging H.M.V. haar jaarlijks Voorjaarsconcert in de Kandelaar. De vele bezoekers werden al bij de ingang verwelkomd door een aantal drummers die Braziliaanse muziek maakten als opwarmer voor het afwisselende concert.

Het orkest, voor het eerst onder leiding van Raymond Waanders, trapte het spits af en speelde een aantal nummers, waaronder ‘Lord Tullamore’ van de Goorse componist Carl Wittrock en ‘One life’. Hierna werden een aantal mensen in het zonnetje gezet door een afgevaardigde van het KNFM, vanwege een jubileum: Gerrit Ebrecht was 12,5 jaar lid, Akke Verhoeven 40 jaar, Ab Slotman zelfs 60 jaar, maar Henk Willems spande de kroon door 70 jaar lid te zijn! Een hele bijzondere prestatie die zelden voorkomt. Er was dan ook veel aandacht van de pers voor deze speciale gelegenheid.

Daarna nam het jeugdorkest het over, onder leiding van Bert Sleumer. Alle aanwezigen konden horen dat het jeugdorkest onder leiding van Bert veel plezier heeft in het maken van muziek en dat er veel vooruitgang wordt geboekt.  Het jeugdorkest speelde 4 nummers, waaronder Little Rascals en Dance of Lights. Vervolgens kwam de drumband op. Zij lieten een mix van het nieuwe straatrepertoire horen. Dit concert was de eerste keer dat de drumband een concert gaf samen met de dirigent Michiel Bütterhof.

Na de pauze begon de drumband met een erg verrassend optreden. Zonder gebruik te maken van het drumstel werd muziek gemaakt op allerlei huis- tuin- en keukengerei. Erg leuk om te zien en om te horen! De drumband gaf dan ook een mooie show aan het publiek dat zichtbaar genoot van deze, door Michiel zelf gemaakte, compositie.

Hierna begon het orkest met het lied ‘Don’t cry for me Argentina’. Speciaal voor dit lied was een zangeres uit Goor uitgenodigd, Ellen Kremers. Met haar mooie stem en de warme klanken van het orkest was dit lied uit de film Evita een mooie traktatie voor het publiek.

Het concert werd uiteindelijk afgesloten met de ‘Brazilian Bay Dance’, gespeeld door de drumband en het orkest samen. Na een oorverdovend applaus en een staande ovatie van het publiek werd als toegift nog de mars ‘Over and Out’ gespeeld.

In november is het najaarsconcert van H.M.V. in de Sporthal, tevens gaat de drumband dan op concours.

Image 

Image

Image

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.