voor Holten, door Holten

Samenwerking voor veilig uitgaan

0

Concrete aanpak om kwaliteit van uitgaan te verbeteren

Burgemeester B. Koelewijn, afdelingschef Rijssen-Holten de heer H. Sjoers en de heer J. Kamphuis (voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Rijssen-Holten) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel de kwaliteit van het uitgaan in de gemeente te verbeteren.

Het is niet zo dat het op dit moment onveilig is in de gemeente, maar partijen zijn van mening dat het altijd beter kan en belangrijk is om problemen voor te zijn. Een recent uitgevoerde veiligheidsanalyse geeft ook weer dat er een beperkt aantal incidenten zijn.

Door middel van het instrument ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’ (ontwikkeld door het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken) willen de samenwerkende partijen de komende tijd speerpunten omzetten in een concrete aanpak. Hierbij wordt ook gekeken naar maatregelen die er voor moeten zorgen dat de veiligheid blijft gewaarborgd en op onderdelen zelfs wordt verbeterd. Het streven is ook dat er minder meldingen komen van overlast. Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst, die werd bezocht door een grote groep horecaondernemers, is uitgesproken dat een werkgroep zich als eerste richt op de volgende speerpunten:

    * samenwerking horeca, politie en gemeente;
    * openingstijden horeca;
    * alcohol en jeugd;
    * oneerlijke concurrentie.

De werkgroep bestaat uit afgevaardigden van de gemeente, politie en horeca en komt op korte termijn met concrete voorstellen en maatregelen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.