Zwaar bevochten winst volleybalmeiden Mintonette B1

0

HOLTEN – Op zaterdag 15 november gingen de meiden B1 van volleybalvereniging Mintonette heel vroeg in de ochtend (vertrek was 07.45 uur!) richting Borne. Deze wedstrijd beloofde een mooie pot volleybal te worden want Mintonette staat 2e en Apollo uit Borne staat 3e. Er moest gewonnen worden door Mintonette om aansluiting te blijven houden met Markelo die op de 1e plaats staat. Deze 3 teams maken eigenlijk uit wie er kampioen gaat worden.

In de 1e set ging het erg gelijk op. Helaas was Mintonette nog niet helemaal wakker en werden er wat kleine foutjes gemaakt. De meiden uit Borne kwamen op een voorsprong en gaven die, hoewel Mintonette nog heel dicht bij kwam, niet meer weg. Setstand 25-22. Tijdens de 2e set werd het wel duidelijk dat deze 2 teams aan elkaar gewaagd waren. Mintonette kwam langzaam beter in het spel en vocht voor elk punt wat ook resulteerde in een mooie spannende set. De Holtense meiden pakten verdiend de 2e set, setstand 23-25.

De 3e set was eigenlijk een kopie van de 2e set. De punten werden ongeveer gelijk over de beide teams verdeeld en nu was het Apollo die net aan het kortste eind trok. Setstand 3e set was weer in het voordeel van Apollo 25-23. Nu stonden de meiden uit Holten achter met 2-1 en als ze de wedstrijd nog wilden winnen, moeten ze de 4e en de 5e set gaan winnen. In de 4e set was het erg spannend. Mintonette kwam achter te staan maar de meiden gingen voor elke bal en mede door mooie opslagen wonnen ze deze set nipt met 23-25. Tussenstand was nu 2-2.

In de allerlaatste set, de 5e set, gaat de set maar tot 15 punten. De wedstrijd, die nu al bijna 2 uur duurde, was voor de meegereisde supporters erg leuk om te zien. Mintonette stond gedurende set steeds 2 punten voor en met enthousiasme en inzet wisten de meiden uit Holten de 5e set nipt te winnen met 13-15. Een mooie overwinning voor dit team. De volgende wedstrijd is op zaterdag 22 november, dan moet Mintonette naar Markelo. En met nog 3 wedstrijden te gaan, in de 1e helft van de competitie, wordt er gestreden om de 1e en 2e plaats.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.