Team Mintonette heren 1 wint overtuigend

0

HOLTEN – In beginsel zou het Mintonette heren team volledig zijn maar door een zeer verveldend ongeluk in de kleedkamer van de zoon van één van de spelverdelers, moest het ziekenhuis bezocht worden en ging het team met één spelverdeler minder de wedstrijd in (het gaat goed met de zoon). De wedstrijd tegen het ervaren eerste heren team van Polstars was een belangrijke krachtmeting voor de heren van Mintonette. Tot nu toe waren het vaak individuele doorslaggevende acties van de Mintonette heren die er voor zorgden dat ze wedstrijden naar zich toe wisten te trekken. Er werd altijd hard gewerkt maar een aantal, in vorige wedstrijden, verloren sets blonk nog niet uit in hechte team samenwerking.

De eerste set was meteen pittig tegen de 5de plekker. Er werden aan beide kanten weinig fouten gemaakt en er werd sterk verdedigd. Smashes en blokkering leken in evenwicht, de punten werden aan beide kanten op details gewonnen of verloren. Een kleine achterstand door een scherpe service van de tegenstander werd punt voor punt ingehaald en tot gelijke scorebordjes gebracht. Even leek de wedstrijd rond 12-12 in te zakken maar juist hier begonnen de heren van Mintonette bijzonder goed samen te werken. De aanval en verdediging bleef attent waardoor er geen onnodig verloren punten te zien waren, de tegenstander moest in deze fase harder aan de bak. Waar rond de 18 punten de set nog aan beide kanten zou kunnen worden binnengehaald, zette een goede servicebeurt de gasten onder druk en de ingezette samenwerking leverde een paar goede attente acties aan het net op in zowel het blok als de verdediging die de blokkering goed ondersteunde. Vanaf 24-19 werd het nog 24-21 maar de heren leken het niet te merken en werd, met een goede 1-2-3, de bal bij de tegenstander op de grond geslagen: 25-21.

De tweede set was een schim van de eerste. Polstars leek even de weg kwijt en relatief eenvoudig werd deze set binnengehaald. De heren van Mintonette maakten de mooiste aanvallen en bij Polstars werd in het tweede deel van deze set veel in het net geslagen. Mintonette bleef aanvankelijk scherp maar begon tegen het einde iets te verslappen waardoor de stand voor de tegenstander nog in de tientallen kwam: 25-13.

De derde set was voor Mintonette de meest moeilijke in deze wedstrijd. Niemand viel negatief uit de toon maar het begin van deze set was flets. De tegenstander nam een kleine voorsprong en hield die goed vast. Beide kanten maakten afwisselend mooie punten en even zo lelijke fouten. Polstars begon met een twee punten voorsprong als eerste in de twintig en de Mintonette heren moesten stevig aan de bak. Wederom zette een goede servicebeurt de tegenstander onder druk en hadden de eigen heren weer kleur in het spel gebracht. Er werden ballen uit het naast gelegen veld gered en punt voor punt werd ook de twintig binnen gedrongen. De verdediging trok in deze fase de wedstrijd naar zich toe en aan het net werd scherp gereageerd, de achterstand van een punt werd omgezet in een voorsprong van 24-20. De set was nog niet klaar, de tegenstander wist toch de spanning weer terug te brengen en tot 24-23 te komen maar een goede aanval van Mintonette, die de tegenstander niet onder controle kreeg, bracht de eindstand op 25-23.

De laatste set doet vermoeden dan juist dit de zwaarste set was maar eigenlijk is dit de positieve vertaling van de teamgeest die in deze wedstrijd aanwezig was. Voordat er drie keer geknipperd was met de ogen stonden de heren met 5-1 achter. Lange tijd bleven deze vier punten verschil overeind. Het spel van Mintonette was even krachteloos, er werd geknokt maar het extra dat door samenwerking in de vorige sets de plus was, was even weg. In tegenstelling tot vorige wedstrijden bleef iedereen wel vol vertrouwen doorgaan en heel langzaam kwam het geloof weer terug. Positief gericht op elkaar en steeds weer bezig met de volgende bal werd rond de twintig in gelopen en ging het vanaf 22 gelijk op waarbij Polstars steeds de volgende punten als eerste haalde maar het absolute vertrouwen leek bij de tegenstander nu weg. Bij 24-25 kwamen de heren gelijk met een aanval uit het boekje en namen de voorsprong met een scherpe service gevolgd door een goede blokkering. De laatste strakke service zette de tegenstander dermate onder druk dat zij de bal zonder kracht in het net speelden. 27-25.

Een welverdiende overwinning met als grootste winst het vertrouwen in elkaar! (4-0)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.