Wereldwinkel fairtrade

0

HOLTEN – Week van de (h)eerlijke boodschappen in een eerlijke tas in wereldwinkel Holten.

Fairtrade  
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland.

Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen.

Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 10.000 vrijwilligers in 271 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

Fairtrade Week van 26 oktober tot en met 2 november

Tijdens de Fairtrade Week staat eerlijke handel extra in de schijnwerpers. Jaarlijks wordt heel Nederland een week lang geprikkeld om Fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten. Hier speelt de Wereldwinkel op in met een aantrekkelijk geprijsde tas inclusief zes Aziatische food producten, verkrijgbaar voor slechts € 12,95.

Creatieve familiebedrijven laten je smullen

Met de inhoud van deze tas maak je thuis de lekkerste Aziatische gerechten. De culinaire producten in het Aziatische assortiment worden gemaakt door een select gezelschap fairtrade producenten. AMDO, een klein bedrijf in India dat noedels produceert, Ma’s Tropical Foods, leverancier van kokosmelk en specerijen in Sri Lanka en KRS Spicy Food in Thailand, die Thaise curries en sauzen produceert. Allemaal creatieve en innovatieve familiebedrijven met een langetermijnvisie. Deze bedrijven richten zich op scholing van de medewerkers in de fabrieken, toeleveranciers en boeren, zodat zij zich in de toekomst verder kunnen ontwikkelen. De tas komt van een fairtrade textielbedrijf in India en is gemaakt van biologische jute.

Genieten van heerlijke producten terwijl je de wereld een stukje mooier maakt? Dat is niet moeilijk als je vaak kiest voor fair trade producten. Wereldwinkel Holten maakt het je tijdens de FAIR TRADE week extra makkelijk door dit mooie Aziatische kookpakket en alle andere (h)eerlijke producten in de winkel.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.