Dag van de Dialoog 2013

HOLTEN – Thema is: ‘Modern Noaberschap…Oog voor elkaar’

In de week van 4 november tot 10 november is de week van de dialoog. In deze week vindt in verschillende plaatsen in Nederland de Dag van de Dialoog plaats. In een stad of gemeente worden gesprekstafels georganiseerd, waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Voor de vijfde keer wordt de Dag van de Dialoog in Rijssen-Holten georganiseerd. Dit jaar op dinsdagavond 5 november 2013.

Nederland is veranderd. In de geïndividualiseerde samenleving met verschillenden culturen lijkt het gemeenschappelijke (belang/interesse) zoek. Er ontstaat meer isolement en we leven langs elkaar heen. Mensen hebben soms het gevoel tegenover elkaar te staan: ziek – gezond, oud – jong, bekend – vreemd. De multiculturele samenleving staat soms onder druk. In dit klimaat waarin de afstand tussen burgers toeneemt en de multiculturele samenleving negatief wordt beoordeeld, groeit de behoefte om die afstand te verkleinen en kennis over elkaar te vergroten. Al lijkt het in Rijssen-Holten allemaal nog mee te vallen, deze ontwikkelingen gaan ook onze deur niet voorbij.

Daarom is besloten ook dit jaar de Dag van de Dialoog te organiseren. Wie wil er niet eens gewoon spreken over dat wat je bezig houdt en luisteren naar de ervaringen van anderen? Er wordt ruimte geschapen voor een ieder om te vertellen en te luisteren. Mensen zijn gelijkwaardig. De deelnemers ervaren aandacht: hun eigen ervaring en mening mag er zijn. Vertellen, vragen stellen, alles biedt ruimte om tot een nieuwe ontmoeting te komen.

De Dag van de Dialoog vindt in Rijssen-Holten plaats op dinsdag 5 november van 18.00 – 21.45 uur in het Parkgebouw, Oosterhofweg 49 in Rijssen. Allochtone en autochtone burgers gaan rond het thema ‘Modern Noaberschap…Oog voor elkaar’ aan de hand van vragen in kleine groepen met elkaar in gesprek. Janine Pormes zorgt voor een leuke afwisseling door op interactieve wijze het thema te introduceren en de dialoog op gang te brengen.

Inwoners worden uitgenodigd, onder het genot van een maaltijd, mee te doen aan deze dag. De maaltijd wordt ook dit jaar gesponsord door de Albert Heijn in Rijssen.  Voor degene die een boeiende ervaring van verbinding en begrip wil opdoen kan zich aanmelden via de gemeente.
Aanmelding

Inwoners, die graag willen deelnemen aan de Dag van de Dialoog,  kunnen zich aanmelden bij de gemeente, afdeling Mens en Werk, Chantal Huisman via telefoon (0548) 854 426 of via e-mail: [email protected]. Graag voor donderdag 31 oktober 2013. Maximaal aantal deelnemers is 100 personen. Dus geef u snel op.

Programma 5 november:

18.00 Ontvangst met koffie/thee in het Parkgebouw Rijssen

18.30 Opening en welkomstwoord door wethouder Hans ter Keurst

18.40 Sketch en introductie thema door Janine Pormes

19.00 Maaltijd

20.00 Dialoog gesprekken

21.00 Pauze met dessert

21.20 Terugkoppeling dialoog gesprekken

21.45 Afsluiting met drankje

Pers, u bent van harte welkom

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer