Stichting Jumelage stopt

0

HOLTEN – Vanaf 2005, toen de Stichting Jumelage Rijssen-Holten werd opgericht door samenvoeging van de reeds bestaande Jumelageverbanden in Rijssen en Holten met respectievelijk Steinfurt en Winterberg, is er naar gestreefd om zo breed mogelijk binnen de Rijssen-Holtense samenleving contacten te leggen met de beide partnersteden, ondersteund door de Gemeente Rijssen-Holten en het Alfred Mozer Fonds van Euregio.

Vele verenigingen vinden het nog steeds waardevol om uitwisselingen te onderhouden met gelijkgestemden in ons buurland Duitsland. Ook via de scholen zijn er nog doorlopende uitwisselingen met Steinfurt en Winterberg.

De Stichting Jumelage Rijssen-Holten kampt echter, net als meer verenigingen en stichtingen met een gebrek aan vrijwilligers. Met name werd er intensief gezocht naar bestuursleden, maar dit heeft echter geen resultaat opgeleverd. De meeste zittende bestuursleden zijn de 70 jaar inmiddels ruim gepasseerd.

Na zorgvuldig overleg tussen de Gemeente Rijssen-Holten en het Stichtingsbestuur is besloten om de huidige activiteiten van de Stichting Jumelage Rijssen-Holten met ingang van 1 januari 2017 te beëindigen.

Het bestuur bedankt de inwoners van Rijssen-Holten voor hun betrokkenheid bij de uitwisselingen, die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.