Smidsbelt verkeersluw maken?

0

“De schade aan het straatwerk op het Smidsbelt was voorspelbaar. Noodmaatregelen worden niet nodig geacht en communicatie blijft wat het was”. Dat is in het kort het antwoord van de gemeente Rijssen-Holten op vragen van D66 over de onveilige situatie op Smitsbelt. Een blijvend punt van aandacht voor de partij. De bestrating in het centrum van Holten maakt slachtoffers, bedrijven aan het plein klagen over het gebrek aan informatie en slechte bereikbaarheid van winkel en terrassen. Alle reden voor D66 om aan het college vragen te stellen.

Ontwerp gebaseerd op verkeersluw gebruik
De gemeente geeft toe dat de bestrating niet geschikt is voor het huidige verkeer en dat schade en ongelukken die daardoor ontstaan voorspelbaar waren. “In de eindsituatie krijgt de Smidsbelt minder verkeers- en parkeerbewegingen te verwerken. Zolang de huidige verkeerssituatie nog van toepassing is, is er meer kans op schade. Deze wordt, daar waar nodig, gerepareerd.”, zo luidt het antwoord van de gemeente. D66 Raadslid Klein Velderman: “Het lijkt ons duidelijk dat ofwel de bestrating moet worden aangepast óf dat de verkeersintensiteit wordt aangepakt, bijvoorbeeld door het nu al verkeersluw maken”.

Tijdelijke maatregelen niet nodig geacht
D66 heeft aangedrongen op het instellen van tijdelijke verkeerskundige noodmaatregelen in verband met de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Deze worden volgens de gemeente echter niet noodzakelijk geacht: “Momenteel loopt er een besluitvormingsprocedure tot aanwijzing van een groot deel van het centrumgebied als erf. Fietsers en voetgangers hebben dan meer rechten”. Klein Velderman: “De verkeersveiligheid blijft tot die tijd in het geding, dat vinden wij onacceptabel”.

Betere informatievoorziening
De informatievoorziening naar het winkelend publiek, toeristen en bedrijven kan volgens D66 veel beter. Klein Velderman: “Wij krijgen regelmatig signalen dat er veel onduidelijkheid is. Onze suggestie voor het ter plekke plaatsen van een (digitaal) informatiebord om de informatievoorziening te verbeteren wordt door de gemeente helaas niet opgepakt.”

D66 zal de verantwoordelijk wethouder en het college nogmaals aanspreken op de bovenstaande punten. De volledige lijst met vragen en de antwoorden zijn te vinden op http://www.rijssen-holten.d66.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.