Schilderskring Holten: creativiteit en inspiratie delen

0

HOLTEN – Schilderen is voor veel mensen een heerlijke hobby, waarin ze veel voldoening vinden.

Nog leuker is het, die passie te delen met anderen door gezamenlijk te schilderen, elkaar daarbij te stimuleren en te inspireren.        Dat is precies wat de leden van de Schilderskring Holten doen. Elke twee weken komen ze op dinsdagavond bij elkaar om een eigen werk te creëren rond een bepaald thema, nieuwe schildertechnieken uit te proberen, zich te verdiepen in bijvoorbeeld kleurenleer of te luisteren naar een interessante lezing over kunst in het algemeen. Het seizoen wordt altijd afgesloten met een zomerse buitenschilder sessie op een mooie plek in de omgeving.

Individuele inbreng

‘We schilderen al bijna 17 jaar met elkaar in een wisselende samenstelling. Aan het eind van de avond, als we het resultaat van ons werk naast elkaar zetten, is het altijd bijzonder te zien hoe uiteenlopend iedereen een bepaald thema benadert. Niet alleen doordat verschillende materialen worden gebruikt, zoals olieverf, acryl, pastelkrijt en waterverf, maar ook doordat iedereen zijn of haar eigen persoonlijke benadering en schildertechniek heeft. Figuratief, abstract en alles daar tussenin’, aldus de voorzitter van de kring, Gerard Kraaij.

Expositie in mei bij Galerie Henk Mulder

Om een groter publiek te laten kennismaken met het werk de Schilderskring Holten, exposeren de leden in de maand mei met zo’n 30 schilderijen bij Galerie Henk Mulder, Dorpstraat 29 in Holten. De werken van heel verschillende schilders bieden een verrassende afwisseling van materialen, stijlen en kijk op het onderwerp. U bent elk weekend vanaf 5 mei welkom op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en er zijn altijd een paar leden van de Schilderskring aanwezig om u te ontvangen en desgewenst toelichting te geven.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.