Roland Cornelissen kandidaat wethouder

0

HOLTEN – Mocht het CDA Rijssen-Holten na de verkiezingen van 19 maart deel uitmaken van het college in Rijssen-Holten, dan draagt de gemeenteraadsfractie van het CDA Roland Cornelissen voor als wethouder.

De CDA-fractie heeft in november een procedure gestart voor de kandidaat wethouder. Alle CDA leden zijn opgeroepen om te solliciteren of iemand voor te dragen voor deze functie. De CDA fractie heeft na het doorlopen van deze procedure Roland Cornelissen voorgedragen als kandidaat wethouder voor het CDA.
Roland Cornelissen (42 jaar) was vanaf 2007 schaduwraadslid en is vanaf 2010 actief als raadslid en voorzitter van de commissie Maatschappelijke Dienstverlening. Samen met zijn vrouw en twee dochters woont hij in Holten, waar ook zijn bedrijf gevestigd is in zonwering en overkappingen. Daarnaast zet hij zich als vrijwilliger ook maatschappelijk in onder andere als voorzitter van de Stichting Viering Nationale Feestdagen in Holten. De stichting die in Holten Koningsdag en de herdenkingen op 24 december en 4 mei op de Canadese begraafplaats organiseert.
Fractievoorzitter en lijsttrekker Isa Kahraman:
“Roland is maatschappelijk betrokken en laat de geluiden uit Holten, zonder het belang van de gemeente als geheel uit het oog te verliezen, doorklinken in de gemeenteraad. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor betere en actievere informatievoorziening naar burgers en bedrijven, behoud van de investeringsregeling sport, de vernieuwde procedures rond bestemmingsplannen, problematiek rond kleine scholen, aanpakken van kale en onaantrekkelijke pleinen en natuurlijk de paaltjes op de Kalfstermansweide. Ook denkt de fractie dat zijn achtergrond als ondernemer waardevol kan zijn voor Rijssen-Holten, dat recent tot MKB-vriendelijkste gemeente van Oost-Nederland werd gekozen.”
Na de verkiezingen van 19 maart zal blijken of het CDA Rijssen-Holten weer deel zal uitmaken van het nieuw te vormen college en of Roland Cornelissen daadwerkelijk benoemd zal worden als wethouder door de nieuwe gemeenteraad.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer