Rijssen-Holten wint de MKB prijs Overijssel

0

HOLTEN – Ondernemers in de gemeente hebben Rijssen-Holten de hoogste punten gegeven van Overijssel. Gevraagd werd naar tevredenheid, imago, communicatie en beleid en lasten.

Rijssen-Holten heeft meerdere keren eerder de prijs in ontvangst mogen nemen.

Sinds 2004 wordt onderzoek gedaan naar de MKB-vriendelijkste gemeente, eerst alleen in Noord Nederland, vanaf 2008 is het uitgebreid tot een landelijk onderzoek.

Het doel is al die jaren niet gewijzigd. Het prikkelen van gemeenten, zodat deze worden gestimuleerd om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren.  De gemeente Rijssen-Holten heeft meerdere keren eerder de prijs in ontvangst mogen nemen. De laatste keer dat het onderzoek werd gedaan is in 2010.

Wethouder Ab Stegeman is erg blij met de prijs. “Het is erg positief als ondernemers goede ervaringen met de gemeente hebben. In de enquête is ook de bekendheid bij andere gemeenten gemeten, het zogeheten imago onderzoek. Daaruit blijkt dat wij ook elders goed bekend staan. Bovendien is het opvallend dat Rijssen-Holten ook de landelijke imago ranglijst van middelgrote gemeenten leidt.”

Ook burgemeester Arco Hofland is gelukkig met de prijs. “Ook ik zie er een mooie waardering in. Daar zijn we trots op. Natuurlijk doen wij ook de komende jaren ons best de relatie met het MKB zo goed te houden of zelfs nog te verbeteren. Maar er is zeker iets voor ons dat nog belangrijker is. Dat is werkgelegenheid. Een goede werkgelegenheid, meer banen en betere bedrijfsactiviteiten, dat staat nog steeds bovenaan. Want hoe mooi deze prijs ook is, onze zorg gaat wel uit naar alle inwoners die graag willen, maar niet kunnen werken. Ook in het MKB”.

Rijssen-Holten doet nu mee aan de verkiezingen van Regio Oost waarin met de winnaars van de regio Gelderland en de regio Flevoland gestreden wordt. Deze winnaar kan vervolgens meedoen met de landelijke prijs. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.