Onderzoek van start over woonwensen

0

HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten en de woningbouwcorporaties De Goede Woning en Viverion zijn bezig met een woningmarktonderzoek.

Rond 11 oktober valt er bij ruim 8.000 huishoudens een brief in de bus met een uitnodiging om mee te werken aan het onderzoek. Dit onderzoek is nodig om voor de komende jaren te bepalen hoeveel en welk type woningen er gebouwd moeten worden.

Met het onderzoek worden ook de gevolgen van de economische crisis in beeld gebracht. Wie de vragenlijst invult maakt kans op één van de vijf cadeaubonnen ter waarde van € 50.

In de vragenlijst worden vragen gesteld over de huidige woonsituatie, zoals of men een huur- of een koopwoning bezit, of men verbouwplannen heeft, maar ook hoe de vorige woonsituatie was. Ook worden vragen gesteld over de financiële omstandigheden die met wonen te maken hebben om de betaalbaarheid van het wonen in Rijssen en Holten inzichtelijk te krijgen. Aan mensen die op zoek zijn naar een andere woning worden ook vragen gesteld over de wensen ten aanzien van hun (nieuwe) woning.

Anonieme behandeling

Alle vragenlijsten worden anoniem behandeld en niet gekoppeld aan persoons- of adresgegevens.

De adressen zijn geselecteerd door een willekeurige steekproef uit het adressenbestand van de gemeente.

Oproep aan inwoners om mee te doen

De gemeente roept iedereen die een woonwensenonderzoek in de bus heeft gekregen op om mee te doen. Hoe meer mensen mee doen, des te beter is het beeld dat de gemeente krijgt over de woonwensen.

De steekproef is met alle zorg uitgevoerd. Het kan echter zijn dat iemand onterecht een brief heeft ontvangen. Hiervoor beiden wij onze oprechte excuses aan.

Uitvoering en meer informatie

Het onderzoek wordt door de gemeente Rijssen-Holten en de corporaties uitgevoerd. Dat gebeurt deze keer in samenwerking met onderzoeksbureau RIGO Research en Advies. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met: de heer R. (Ronald) van der Veen, [email protected] of tel.nr. (0548)-854800

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.