Open dag brandweer Holten

HOLTEN – Brandweer Twente houdt zaterdag 20 juni van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Holten aan de Eg 15. De open dag wordt gehouden vanwege het 25-jarig jubileum van de personeelsvereniging. Holten is ook op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers.

Programma
In en rondom de kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties en wordt een persoon, die bekneld zit in een auto, bevrijd. Argus, onze RPAS (drone) is deze dag ook te bezichtigen. De bezoekers kunnen zelf een brandje blussen en van onze medewerkers Brandveilig Leven adviezen krijgen over brandveiligheid in huis. Uiteraard zijn er verschillende brandweervoertuigen te bezichtigen, zowel nieuwe als oude. Het team Brandonderzoek van Brandweer Twente laat deze dag zien wat de gevolgen zijn van brand en hoe een brandoorzaak te achterhalen is.

Werving
Brandweer Twente is op zoek naar vrijwilligers, ook voor de kazerne in Holten. “Deze dag willen we laten zien wat het brandweervak inhoudt om zo mensen enthousiast te krijgen. Onze 20 vrijwilligers zijn uiteraard bereid om hun ervaringen te delen met belangstellenden. We hopen natuurlijk dat veel bezoekers uiteindelijk ook gaan solliciteren”, aldus Wilco Boode, kazernecoördinator van Holten. Tijdens de open dag is er een informatiestand ingericht voor het werven van nieuwe vrijwilligers.

Voor de kinderen
Natuurlijk is ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer een leuk spel, waarbij ze zelf moeten blussen. Verder ontbreekt een springkussen niet en worden ballonnen uitgedeeld. Kinderen kunnen zich ook als ‘lotus slachtoffer’ laten schminken. Om de kinderen meer te laten leren over de brandweer, is er een puzzeltocht voor in- en rondom de kazerne beschikbaar. Hier zijn leuke prijzen mee te winnen. Kinderen van de basisscholen in Holten hebben meegedaan aan een kleurwedstrijd. De winnaar wordt zaterdag bekend gemaakt en de winnaars ontvangen maandag 29 juni de prijs thuis, deze wordt uiteraard met een brandweerauto gebracht!

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Reacties zijn gesloten.